Напишете дума/думи за търсене

Пеещите купи успокояват и лекуват

С лечебната музика на пеещите купи всеки сам може да се лекува, да се освободи от стрес, страх, да премахне болка, особено в ставите и при ревматизъм, да отвори всички свои чакри и да приема повече енергия. Купите помагат и за възстановяване след операция. Познати са на света повече от 2200 години.

Тази духовна звукова целебна практика е приказна, нежна, и сякаш те отвежда в магичен свят. Освен че са много приятни и релаксиращи, звуците от купите, които се създават при движение на чукчето по тях, резонират с мозъчните вълни и активират мозъка. Усилват връзката между ума и тялото, както и между двете полукълба на мозъка. В същото време потискат вътрешния диалог, който постоянно водим. А и егото в нас затихва. Освен със звука, купите помагат и с вибрацията си. Смята се, че те възпроизвеждат по перфектен начин Oм – вибрацията, с която е сътворена Вселената, или звукът на Твореца. Така че, когато слушаме тази приказна мелодия, се свързваме с мястото, откъдето сме дошли – нашия духовен дом.

Направени са от храмови камбани

Пеещите купи са направени от претопени камбани, които монасите скриват от китайците, преди те да окупират Тибет. Затова имат такъв лечебен ефект, използват се още за медитация и религиозни церемонии. „Смята се, че сеанси с тях 3-4 пъти месечно може да стимулират организма на всички нива и да предпазят от болести. Те помагат на онкоболни да се потиснат страничните ефекти след химиотерапия, които увреждат биохимичните процеси в мозъка. В Германия и Америка пеещите купи са много популярни“, казва духовната учителка Нели Конуей. В Германия дори здравната застраховка покрива купуването им. Там се използват за релаксация на тялото след операция. Имат и актибактериално действие и затова се оставя да звучи музика от пеещи купи в стаята на оперирания. Някои хирурзи дори работят на такава музика.

Купата сама ще ви избере

Оставете на вашата купа сама да ви открие. Ако сте избрали погрешната купа, тя няма да свири в ръцете ви. Купата е като живо същество и за да засвири е необходимо да концентрирате цялата си енергия в сърцето и после да я изпратите към нея. Когато не е много голяма, се държи на дланта на лявата ръка, като пръстите са опънати. И колкото по-силно са опънати надолу, толкова повече енергия се отделя. Това е важно и защото тази енергия се изпраща на целия свят, не е само за този, когото лекува и който свири на купата. С чукчето се удря леко по нея, най-напред в четири точки - изток, запад север, юг. Прави се от външната страна на купата и мислено се изпраща благословия на четирите посоки на света, защото Вселената е част от нас и ние сме част от нея. След това чукчето започва да се движи по ръба на купата в посока на часовниковата стрелка, като натиска се увеличава внимателно и нежно. „Когато свиря на купа или на гонг, в ума ми текат мантри. Когато лекувам някого, карам Арганхел Рафаил (лечителят) да ми движи ръката“, казва Нели.

Откъде да си ги купите

Тибетски купи може да купите от индийски магазин, като те освен от Индия може да са от Тибет, Непал. Цената им зависи от метала, големината и инкрустираните мантри. В www.ebay.com са около 29 долара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X