Напишете дума/думи за търсене

Канелата и ритуалът за пари

Канелата е позната още от дълбока древност и е била използвана не просто като подправка, а като лечебно средство и част от различни ритуали. Смята се, че дори е била тайно средство за балсамиране в Древен Египет.

Призоваване на Венера

Вярвало се е, че канелата олицетворяла Слънцето и огъня и в древността са я използвали за призоваване на богините Венера и Афродита, както и в ритуали за привличане на благосъстояние и любов.

Някои източни учители и днес проповядват, че ароматът на канелата е в състояние да отключи подсъзнанието и интуицията ни. Затова се използва при различни групови ритуали или за неутрализиране на негативната енергия в дадено помещение. И фън шуй съветва редовно в дома да се палят пръчици с аромат на канела, защото с тях не само придаваме приятно ухание, но и създаваме хармония.

За привличане на пари

Народните поверия пък ни учат да добавяме винаги по малко канела сутрин към кафето си, но не за аромат, а защото се смята, че така ще привлечем благосъстояние и успех в живота си. Някои хора дори държат по пръчица канела в чантата си, защото вярват, че така ще увеличат приходите си. Други поставят канелени пръчици на различни места в дома, за да се предпазват от лошо чуждо влияние.

Събужда страстите

Смята се също, че канелата разпалва страстите. Тя е призната от кулинарите като афродизиак, особено за дамите. Според езотерични поверия канелата може да се използва и в любовни магии. Дори и да не вярвате в тях, нищо не пречи да използвате ароматни пръчици от канела в спалнята или канелено масло за масажи. Със сигурност ще придадат приятна атмосфера и за най-големия скептик по отношение на мистичните свойства на тази подправка.

А не забравяйте, че дори и без мистичните си свойства, канелата е изключително полезна, защото помага да се балансира кръвното налягане, регулира кръвната захар и подобрява храносмилането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X