Напишете дума/думи за търсене

Какво да държим вкъщи за здраве и късмет според баба Ванга

Някои от тези предмети имат място във всеки български дом, а ние дори не подозираме колко сила носят те. Баба Ванга навремето ни завеща това знание и назова с какво всяка от тези вещи ще направи дома ни по-сигурно и по-щастливо място. 

1. Подкова на входа

За да бъде благословен целият дом и неговите обитатели с късмет, Пророчицата съветвала да сложим подкова на входната врата. “Дръж подкова на входа за щастие и успехът ще намери пътя към твоя дом. Конят винаги носи късмет, а на коня какво му е необходимо – подкова”.

2. Мед

Всички знаем за здравословните ползи от меда. Но баба Ванга го посочвала и като източник на спокойствие и успех: “Мед в къщата – просперитет в къщата“.

3. Игла

Всеки има в къщата си игла. Сложете една голяма игла някъде на видно място, по възможност във входящия коридор. Може да я закачите на завеса например. “Против уроки да защитите себе си и любимите си хора, е необходимо да използвате игли”, съветвала святата българка.

4. Камбана от сребро или стомана

"Представителите на злите сили са страхливи същества, които обичат тишината и ги е страх от силни шумове. Особено зле им става, ако звуците се повтарят периодично, така че във всеки дом трябва да има камбана”, посвещава ни в невидимото баба Ванга.

5. Кръгло огледало

Ако се чувствате хармонични и щастливи, съхранете това чувство. Сменете огледалото си с кръгло. "Кръглото огледало добре помни. Ако го има в къщата, то щастието няма да изтече, а ще остане в огледалото”, вярвала Пророчицата.

6. Изсушена рибена люспа

"Изсушената люспа на риба носи богатство в дома и доволство за всички. Всеки, който правилно може да я отдели, няма да знае мъка. Само че е важно правилно да скриете този талисман, в противен случай може да ерозира цялата му магическа сила”, казвала Петричката врачка.

7. Стоманена кука

На някои от нас този предмет може да изглежда неприятно и да буди асоциации с филми на ужасите, но според баба Ванга куката е пряко свързана с личното ни щастие: “Вземете си стоманена кука и уловете рибата на щастието и късмета, рибата, която ще изпълни всичките мечти и желания. Изплетете своята съдба – колкото по-красива плетка наплетете, толкова по-интересен ще бъде животът ви”.

8. Точило

“Точи и точи своето щастие на точилото! – казвала Ванга. - Нека отлети далеч всичко, което е слабо и старо, нека новото и острото, добре сложено, да бъде с вас в живота ви. Вземи си в къщата точило! То ще те предпази от зли духове и пари ще донесе! Нека нечестивият да знае какво оръжие точиш!”

9. Кълбо вълна

И отново в помощ на семейното и личното щастие си припомняме завета на Пророчицата: “Искате ли да намерите своя път към щастието? Желаете ли да се чувствате постоянно полезни в този живот? Искате ли да бъдат с вас любимите ви хора? Не забравяйте да запазите в къщата си една топка вълна”.

10. Палма и върба

Баба Ванга учила всеки да засади у дома си финикова палма, която е позната на много народи като магично растение, което пречиства дома от лошата енергия и недоброжелателните настроения наоколо: “Палмата от семето расте. Нека тя защитава тебе и да пази твоя дом и Христос да славиш винаги. Върбата да се съхранява в дома от година на година, от година на година. Тя ще донесе доброта, богатство и успех във всичките ти дела. Първи твой приятел и помощник”.

11. Пясъчен часовник

Баба Ванга съветва във всеки дом да се държи по един пясъчен часовник от уважение към близките и към годините, а и защото в бавно изтичащото в стъклото време много хора намират верните отговори: “Времето е спряло в стъклото и е станало на пясък - можете да го контролирате, както искате. Ако бихте могли да укротите един пясъчен часовник, няма да съжалявате за отминалото време. То ще стане ваш надежден приятел, който в трудна ситуация винаги ще ви подскаже какво да правите. Също така пясъчният часовник е декорация на дома, която винаги привлича окото. Ако нямате в дома си пясъчен часовник, означава, че не се грижите за времето на хората в тази къща, не държите на обещанията си и не се страхувате от старостта. Хората или са горделиви, или просто не знаят, че може да им се помогне. Пясъчният часовник трябва да се даде на тези, които искрено искат помощ.”

12. Птица на щастието

Сложете една или няколко дървени птички над детското креватче и изобщо в детската стая и вашите мъничета ще бъдат по-здрави и по-усмихнати. “Щастието в дома птицата носи, провесете дървени играчки над креватчето на детето, нека да ги гледа, както малкото жълто слънце го наблюдава. Птицата на щастието ще го защитава, приказки ще му разказва, сълзите му ще пресуши. И то ще се смее, ще я гледа и с палец ще я сочи”.

13. Черен крайпътен камък

За всички хора, които имат проблеми със съня е този съвет: “За да бъде сънят добър, трябва да си намерите помощник, който да ви пази. Затова ще е полезно да намерите крайпътен черен камък, най-незабележимия. Ако донесете такъв камък в къщата си, никога няма да имате проблемите със съня.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X