Напишете дума/думи за търсене

Какво да държим вкъщи за здраве и късмет според баба Ванга

Някои от тези предмети имат място във всеки български дом, а ние дори не подозираме колко сила носят те. Баба Ванга навремето ни завеща това знание и назова с какво всяка от тези вещи ще направи дома ни по-сигурно и по-щастливо място. 

1. Подкова на входа

За да бъде благословен целият дом и неговите обитатели с късмет, Пророчицата съветвала да сложим подкова на входната врата. “Дръж подкова на входа за щастие и успехът ще намери пътя към твоя дом. Конят винаги носи късмет, а на коня какво му е необходимо – подкова”.

2. Мед

Всички знаем за здравословните ползи от меда. Но баба Ванга го посочвала и като източник на спокойствие и успех: “Мед в къщата – просперитет в къщата“.

3. Игла

Всеки има в къщата си игла. Сложете една голяма игла някъде на видно място, по възможност във входящия коридор. Може да я закачите на завеса например. “Против уроки да защитите себе си и любимите си хора, е необходимо да използвате игли”, съветвала святата българка.

4. Камбана от сребро или стомана

"Представителите на злите сили са страхливи същества, които обичат тишината и ги е страх от силни шумове. Особено зле им става, ако звуците се повтарят периодично, така че във всеки дом трябва да има камбана”, посвещава ни в невидимото баба Ванга.

5. Кръгло огледало

Ако се чувствате хармонични и щастливи, съхранете това чувство. Сменете огледалото си с кръгло. "Кръглото огледало добре помни. Ако го има в къщата, то щастието няма да изтече, а ще остане в огледалото”, вярвала Пророчицата.

6. Изсушена рибена люспа

"Изсушената люспа на риба носи богатство в дома и доволство за всички. Всеки, който правилно може да я отдели, няма да знае мъка. Само че е важно правилно да скриете този талисман, в противен случай може да ерозира цялата му магическа сила”, казвала Петричката врачка.

7. Стоманена кука

На някои от нас този предмет може да изглежда неприятно и да буди асоциации с филми на ужасите, но според баба Ванга куката е пряко свързана с личното ни щастие: “Вземете си стоманена кука и уловете рибата на щастието и късмета, рибата, която ще изпълни всичките мечти и желания. Изплетете своята съдба – колкото по-красива плетка наплетете, толкова по-интересен ще бъде животът ви”.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X