Напишете дума/думи за търсене

За какво помагат белите камъни

Белите камъни носят добър късмет, изобилие, изцеление от страхове и недоволството. Бялото е еквивалент на дневната светлина и победата над мрачните мисли и болестите. Дарява сила и енергия, подобрява настроението, създава усещане за празничност и тържественост. Белите и светлите камъни оказват лековито въздействие на централната нервна система, възстановяват структурата на мозъчната тъкан.

Магнезит е камъкът сватовник

Освен бял, минералът може да бъде още сив, жълт и кафяв. Оказва благотворно влияние на нервната система, помага в стресови ситуации, успокоява и омиротворява. Казват, че има свойството да привлича хората един към друг и да им помага да намерят идеалната си половинка. Затова го наричат камък – сватовник. Полезен е и за децата, като ги прави по-послушни и нежно ги кара да уважават родителите си.

Съществува поверие, че ако снаха подари на свекърва си магнезит, ще спечели нейната майчинска любов. В качеството на талисман камъкът показва на своя притежател верния път, независимо дали става въпрос за физическо или духовно пътуване. От астрологична гледна точка магнезитът покровителства най-вече представителите на въздушните зодии – Близнаци, Везни, Водолей. Внимателно трябва да подхождат към него огнените зодии – Овен, Лъв, Стрелец.

Берил пази верността в семейството

Кристалите му представляват шестоъгълни призми. Може да е жълто-бял, сив, зелен. Сред разновидностите му са изумруд, аквамарин, хелиодор. Той е символ на топлина, щастие и безгрижие, който пази от нещастия. Енергийно е свързан с мисълта на човека, затова често е наричан камък на философите. Подпомага научните изследвания и безпристрастната гледна точка.

В древността го използвали за лечение на заболявания на матката и яйчниците. Смята се също, че берилът лекува зъбобол и главоболие, както и проблеми с дихателната и нервната система. Камъкът е пазител на съпружеската вярност – пази семейното огнище и съхранява топлите отношения между родители и деца. Има способността да неутрализира негативната енергия в дома, да разсейва любовните дрязги, да изглажда разногласията.

Берилът носи в дома доброжелателно настроение, мирна и спокойна атмосфера, както и материално благополучие. Особено препоръчителен е за жените, тъй като им дарява любов и вярност от любимия мъж, искреност в отношенията с приятелите, доверие във връзката с децата. Привлича късмет както в любовната, но и в професионалната сфера, помага за разрешаване на съдебни спорове, закриля пътешествениците. В астрологичен аспект се препоръчва на представителите на всички зодии.

Лунен камък дарява с творческа енергия

Среща се в сиво-бяла, сива, сребриста, млечнобяла разновидност. Предпазва притежателя си от негативните свойства на Луната и лунната светлина – помага срещу безсъние и кошмари. Също така потушава агресията и намалява припадъците при епилепсия. Като и останалите бели камъни, и той има вълшебното свойство да привлича любов, затова се препоръчва на хора, които се чувстват самотни или търсят половинката си – за тях е най-добре да го носят във вид на брошка.

Лунният камък помага да се избягват конфликтните ситуации, смекчава стреса. Прави явни скритите таланти и способността на човек да разкрие творческия си потенциал. Помага на кретивно настроените личности – музиканти, художници, литератори, като пробужда вдъхновението им. Най-подходящ е за зодия Рак, тъй като тя е под покровителството на Луната. Не се препоръчва особено на представителите на Овен, Лъв и Стрелец, а за всички останали няма противопоказания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X