Напишете дума/думи за търсене

От какво пази този камък

Наричат го гагат, черен яспис, черен кехлибар – под тези наименования се крие тайнствен минерал, който от векове е познат като мощен талисман, пазещ притежателя си от негативни въздействия. Предците ни са пазели с него децата от зли духове, уроки и недобронамерени хора.

И до днес се смята, че гагатът е магически камък, най-вече заради силните му защитни свойства. Той пази притежателя си не само от отрицателните въздействия, идващи отвън – зли очи, завист, омраза – но и от негативната енергия вътре в самия човек. Гагатът се изпозлва също срещу вредни наклонности, мисли и намерения, неутрализира страха, успокоява прекалено бурното въображение и избавя от мнителност. Способен е да запази от неприятности не само притежателя си, но и неговия дом. От древно времена се смята, че парчета черен яспис в къщата я защитават от крадци, неканени гости и зли магии.

Освен това, гагатът спомага за пречистване на аурата и избягване на кармични грешки. Притежателят на този камък по най-необясним начин получава възможности да се възползва от опита и знанията на предците си, многократно увеличава интуицията и съобразителността си. Още едно негово качество е, че влияе на характера на своя собственик – прави го по-решителен, смел, активен, оптимистичен. Ако го носите като талисман, ще се избавите от инертността, импулсивните постъпки и безполезните действия. Гагатът носи успех в бизнеса, търговията и дори в най-обикновените битови дейности.

Камъкът на магьосниците

Специалистите по езотерика твърдят, че той е най-енергийно силният сред всички камъни. Магьосниците го използват за призоваване на духове – тъй като е свързан с хтоничните сили, той предпазва от обладаване от зли демони. Някои твърдят, че гагатът е в състояние да излекува от всяка болест и да облагороди енергиите на притежателя си. Смята се, че се справя със заболявания, свързани с мозъчната дейност, бъбреците, черния дроб, нервите и дори с ракови болести. Бижутата с гагат помагат при ставни болки, проблеми със зрението, грип, простуди. Подходящи са за нервни хора, склонни към депресии, тъй като изцеляват от чувството за обида и дават спокойствие.

Но ако да сте спокоен и благ човек, гагатът е подходящ и за вас със способостта си да помага за фокусиране върху важните неща.

Смята се, че е най-подходящ за талисман на деца и младежи, пътешественици, лекари и юристи, като ги пази от постъпки, който може да имат фатален за тях ефект.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X