Напишете дума/думи за търсене

Камъните талисмани за тази година

Изберете си камък, който ще ви пази, лекува и помага

От древни времена хората са използвали скъпоценните камъни като талисмани и амулети, а не само за украса. Носили са ги, за да привличат щастие в живота си, добро здраве и печалби. Знатни особи са надявали камъни, за да станат още по-богати и могъщи.

Дълго време се е съхранявала вярата в невероятните и вълшебни свойства на камъните талисмани. Създадена била дори наука за това - минералогия. Тези естествени красоти от земните недра имат силата да лекуват, закрилят, да успокояват и да проясняват. Алтернативната медицина използва енергията им, за да компенсира неравновесията на дадено място или в човека. Така подобно на ваксини те предотвратяват болести.

Амулетите не били носени спонтанно, а ги подбирали според зодиакалния знак, под който бил роден човекът. Съставяни били таблици със съответствия. Астролозите съветват да се обръща внимание на всякакви детайли, когато се избира талисман. Отчитат се уникалните качества на камъка, съчетани с характера и външните данни на личността. Трябва да се има предвид не само слънчевият знак (зодията), а и знакът, в който е Луната, и асцендентът.

Минералът може както да понижи, така и да увеличи енергията на индивида. Ако правилно се избере, той ще възнагради притежателя си с висока интуиция, защита от болести, слава, благополучие. Ще го пази от лоши енергии и ще привлича успех.

Всяка година силата и енергията на определен камък намалява или пък се увеличава. Това се отразява на зодиакалните знаци, затова през 2017 г. трябва да се избере верният талисман.

Изброените предложения остават примерни. Те ще помогнат да се ориентирате в енергиите, свързани със зодията ви. Може да си харесате за талисман или амулет един от посочените камъни, няколко или да си направите колекция от всички и да ги редувате. Няма правило, зависи от желанието и нуждите ви.

Огледайте внимателно списъка. Може би вече имате някои от тези камъни. Ако имате бижута с неизвестни за вас минерали, проверете какви са. Възможно е талисманът отдавна да е при вас. И само да ви радва с красотата си, върши работа.

Почти всички камъни могат да бъдат намерени на пазара в скъп и евтин вариант, така че има за всекиго. Свойствата на камъка не се влияят от цената му. Винаги е валидно и общото правило за избор на скъпоценен камък – вземете този, който ви харесва и ви привлича. Така организмът и душата ви ще вземат правилното решение. Няма нито един камък, който да “важи” само за някоя зодия. Всеки може да се възползва от даровете на природата.

Камъните са, разбира се, еднакво полезни за мъжете и жените. Може да се носят в бижута или да се пъхне камъче в джоба или чантата, да се постави на бюрото или до леглото. Най-важно е да са близо до вас в рамките на аурата – енергийното поле, което обвива тялото. Така техните вибрации ще ви въздействат.

Наблюдавайте ефекта и резултатът може да ви изненада.

Очаквайте талисманите за 2017 г. за първите 6 зодиакални знака – от Овен до Дева през седмицата. Останалите зодии очаквайте презследващия уикенд.

Лина ГЕРГОВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X