Напишете дума/думи за търсене

Духовете обичат античните мебели

Много хора не вярват в съществуването на духове и по-добре, защото те са непознати за нас и по общото мнение - плашещи. Немалко хора обаче си купуват мебели и вещи от антиквариати. Ако обичане странни вещи, е добре да избирате магазини, в които предметите се проверяват предварително за негативна енергия, запечатана в тях.

Да проверим за негативна енергия

Практика в добрите антикварни магазини е вещите за продан да се проверяват за запечатана в тях негативна енергия. В София също има такива места, в които собствениците викат специалисти, които замерват дали мебелите и вещите, които продават, са с положителна енергия и е подходящо да отидат в домовете на гражданите. Тези екипи имат махало, което движи ли се по часовниковата стрелка, подсказва, че вещта може да се купи. Движи ли се в обратната посока обаче предметът е по-добре да се остави на мястото му. Той няма да донесе нито здраве нито щастие на никого. А понякога с покупката на нещо антикварно, в дома ни може да започнат да се случват странни неща. Наскоро столичанка си купила красива кутия за бижута, която нощем светела, и тя побързала да я върне на продавача. Така че има ли нещо притеснително около новата покупка, е по-добре да се разделим с нея, колкото и пари да сме броили.

Защо се привързват към вещи от земния живот

Ловците на духове по света разказват, че често установяват присъствието им в стари домове, в които преди много години са починали. И обясняват, че често душите се привързват към домовете си и не искат да ги напуснат. Някои от тях имат любимо бижу, други – кола. Преди време група, наричаща себе си ловци на паранормални явления, решила да прекара една нощ в британския музей „Торки“. Там имало старинни мебели. И когато разгледали направените от тях снимки, видели на тях призрак на жена, която седяла върху стол на 300 години.

Гневят се и пакостят, ако някой друг притежава нещо тяхно

„Духовете ще останат на земята, ако са „прикрепени” към места и вещи. Винаги мисля за тях като за духовете на хора, които никога не са вярвали в известната фраза: „Не можеш да вземеш нищо със себе си на оня свят”. Често откривам, че наскоро починалият иска да вземе в гроба си скъпоценни бижута или други някакви скъпи за него вещи – като ясно е казал още докато е бил жив, че иска да бъде погребан с тях“, казва ловецът на духове Линдзи Доналд. Тя разказва за случай на духа на един запален колекционер, който създавал неприятности не в едно, а в две семейства, когато любимите му и изключително скъпи часовници антики станали тяхно притежание. Смята се, че понякога духовете се гневят и пакостят, ако някой друг разполага с любимите им мебели или бижута. Но дали това е истина, никой не може да твърди със сигурност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X