Напишете дума/думи за търсене

Неподходящите думи влияят на тялото

Според духовните учители чрез думите ние се преструктурираме на висше енергийно ниво, а според учените – на съвсем ниско клетъчно ниво, защото влияем на водата в клетките си. Истината е, че това са просто две формулировки на една и съща теория – че контролът над думите обещава контрол над живота.

През 1999 г. д-р Масару Емото публикува първата си книга „Послания от водата“ и предизвиква истинска революция. Не защото теорията, че водата има памет и може да ни лекува дотогава не е съществувала. Напротив, лечебните свойства на водата са познати от дълбока древност, тя винаги е била издигана в култ във всички общества, била е използвана в множество мистични ритуали, има място в почти всяка религия. Революционното в труда на д-р Емото се състои в това, че той успява чрез научни методи да докаже тези теории, считани от мнозина преди това за просто мистични и дори крайни.

Д-р Емото прави поредица от опити, при които заснема под микроскоп замръзнали кристали на водата. Той установява, че тези кристали са различни в зависимост от средата, в която е била тази вода – дали е взета от храм, дали от парк, дали е вода, около която е имало болен или нещастен човек. Японският учен доказва, че, когато около водата е имало тишина, хармония, щастие, кристалите й са в напълно правилна и прекрасна форма, а ако водата е била в неблагоприятна среда – кристалите са дефектни, с неправилна форма, с аномални форми. По този начин ученият доказва, че в зависимост от средата се променя значително в положителна или отрицателна форма структурата на водата. Оказва се, че дори музиката, която се пуска в близост до вода, може да влияе върху формите на кристалите й – зависи дали е спокойна, релаксираща или наситена с агресивни ритми и думи.

Това изследване е от огромно значение не само, защото доказва научно тези интересни теории, но защото ни разкрива две основни неща – първо, че

може да зареждаме положително или отрицателно водата около нас с подходящи думи и музика

и най-вече – че можем да променяме структурата на собствените си клетки, защото човешкото тяло представлява 60-70% вода. Следователно, ако се заобикаляме с хубави думи, релаксираща музика, спокойствие и щастие, ние променяме структурата на своите клетки и това неизменно се отразява на целия ни организъм.

Всяка дума е от значение

Теорията е доказателство и на това, че всички думи, които изричаме, всъщност се отразяват на най-близко стоящия – а най-близко стоящият винаги сме ние самите, така че всичко, което изричаме рефлектира върху нас. Странно заключение на фона на това, че мнозина се страхуват да не бъдат прокълнати, носят талисмани срещу лоши думи и вярват в заклинания, а в същото време сами изричат ужасяващи неща, непрекъснато нареждат за страховете си, нервничат, говорят лошо за другите. Защото според теорията на д-р Емото – по този начин деформират структурата на клетките на водата в собствено си тяло и съответно сами се разболяват и прокълняват.

Много духовни учители също споделят теорията, че

чрез неподходящите фрази можем сами да провалим живота си.

Затова те препоръчват да се лишим от всички негативни думи и формулировки. Как ще стане това? Не е лесно, разбира се, става дума за съзнателно контролиране на речта, но веднъж свикнали с позитивни изречения, бързо ще видим, че животът ни се променя, обещават те. Източните мъдреци са категорични, че трябва задължително да се лишим от всички обидни думи, които използваме в ежедневието си. Независимо дали са насочени към колега, съсед, познат или непознат. Не обиждайте другите, учат ни мъдреците, защото всъщност тялото ни слуша и запаметява тези думи и се променя според тях.

Но най-важното е – да не обиждаме себе си. Ако сами се наричаме дебели, грозни, глупави и какво ли още не – дори и да е казано на шега или в стремеж да си изпросим комплимент, ние преструктурираме клетките си и те стават дебели, грозни и глупави.

-----

Моля те!

Неслучайно молитвата има място във всички религиозни практики. Счита се, че именно чрез отправяне на благодарност и молба за промяна към по-добро, ние полагаме основите на осъществяването й. Но отново най-важното е тя да е с положителна формулировка – не да се оплакваме какво не ни харесва в живота ни, а да благодарим за всичко, което имаме, дори и да е малко и да говорим с любов за това, което искаме да получим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X