Напишете дума/думи за търсене

Всеки камък лекува и пази дадена зодия

Лазурит

Този камък усилва паметта. Подходящ е за тези, които се занимават с медитация. Казват, че помага при всички видове смущения на нервната система, заекване и страхове. Подарява се като амулет на писатели, преводачи, артисти, оратори, ученици, студенти, архитекти, творци. В зодиакалнита знаци влияе добре на Везни, Дева, Риби, Водолей, Скорпион и Стрелец.

Лунен камък

Лунният камък помага при бременност и кърмене. Освен това ускорява циркулацията на течности в организма. Твърдят, че това помага дори при целулит и лош лимфен обмен. Будистите го смятат за свещен, тъй като по време на бременност помага майката да установи по-дълбок контакт с плода и така след раждането укрепва връзката майка-дете. Наричат го още камъкът на влюбените. В астрологично отношение е най-подходящ за Рак, Близнаци, Везни и Скорпион.

Нефрит

Нефритът помагал за по-лесно раждане и пази сърцето. В Китай го имат за свещен камък. Той също се подарява на малки момиченца при раждането, за да им носи щастие и късмет. Както и на музиканти, актьори, журналисти. Зодиакалните знаци, които е добре да го носят със себе си или да го сложат в дома си са Козирог, Скорпион, Рак, Риби, Дева и Телец.

Обсидиан

Успокоява и премахва негативната енергия и стреса. Не бива обаче да се носи постоянно. Носи изключителне късмет на Козирог, помага на Телец и Дева да се концентрират. Свещен камък е за маите. Наричат го пазач на дома или камъка на истината и се подарява на съдии, следователи, лекари, психолози.

Тюркоаз

Помага при нервни и психически разстройства. Влияе благотворно на всички зодии, но предимно на Скорпион, Стрелец, Риби, Лъв, Близнаци и Телец. Това е един от свещените камъни в Тибет. Казват, че закриля при бури и урагани или когато се страхувате от нещо. Известен е и като камъкът на здравето, щастието и успеха. Носи любов.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X