Напишете дума/думи за търсене

Как да кажем на различните зодии, че са дебели?

ВЕЗНИ

Мразят да се морят

Надяват се, че ако изчакат достатъчно дълго, затлъстяването и високият холестерол ще си минат от само себе си. Мразят да полагат системно физически усилия. Ако трябва да избират между поход в планината и лежане в спа центъра на хотела, познайте на кое ще се спрат?

Като прибавим и факта, че почти всички Везни си падат по сладкото, става ясно защо е трудно да ги убедиш, че имат нужда от отслабване. Затова се налага да им се говори - тактично, продължително и убедително. Но най-добър ефект би имало предложението: “От утре двамата заедно започваме диета.”

СКОРПИОН

Само с добро

Колкото и да е странно, на Скорпиона човек може спокойно да му каже, че е напълнял. Стига да е достатъчно тактичен и с добри намерения. Първо ще се обиди малко - като всеки нормален човек. Но след това ще предприеме сериозни мерки и от разговора ще има полза.

Представителите на най-оплювания знак в зодиака имат силна воля и ако решат, като нищо ще се преборят с някакво си затлъстяване. Единственото, което не могат по отношение на диетите, е да бъдат умерени. Няма смисъл да им се каже: “Яж по-малко сладко, особено вечер.” За тях вариантът е или много, или нищо.

СТРЕЛЕЦ

Не са обидчиви

Стрелците не са обидчиви и е относително безопасно да им се каже, че вече трудно се провират през вратата. Ако е истина, те честно ще си признаят факта. Отслабването не е така лесно обаче. Като истински независими бунтари те подхождат към всяка диета или план за отслабване с мисълта: “Да, да, на мен ще ми кажат те.” И започват да го спазват, като си изменят указанията по свое усмотрение. Най-често стигат до крайности - ако ще е фитнес, ще е минимум по четири часа пет пъти в седмицата, съчетан с джогинг. Единствено тази тотална липса на дисциплина им пречи да постигнат много добри резултати.

КОЗИРОГ

Ама вие сериозно ли?

Сериозно ли искате да кажете на Козирога, че е дебел? Ще ви го върне тъпкано, да знаете! Дори и да осъзнава, че наистина е загубил форма. Тъй като е силно целеустремен, ще отслабне бързо. Ще спазва диетата буква по буква, ще спортува според предписанията. Ако нещо не му се получи обаче, вината е винаги на някой друг, не негова! Предпочита да спазва диета, с която ще свали килограми за няколко седмици, отколкото да промени режима си на хранене и да се втали бавно, здравословно и завинаги. Най-вече му пречи това, че е убеден, че знае най-добре всичко по всички въпроси, включително и тези с отслабването.

ВОДОЛЕЙ

Докачливи са, ще кипнат

Да кажете на тези екстремисти, че трябва да свалят 5-6 килограма, изисква голяма смелост. Първо, защото задължително ще се разстроят. Докачливи са. И второ, могат да спрат да общуват с вас, ако решат, че навлизате в личното им пространство.

За Водолея да започне диета означава да тръгне срещу собствените си (твърдо установени) убеждения. Също като Козирога той най-добре си знае всичко. Трудно е да приеме съвет или указание от друг човек, не толкова прав като него самия. Вторият проблем идва от това да си признае, че има нужда от отслабване - индиректно би означавало, че нещо е объркал.

РИБИ

Искат чудодеен хап

“От днес започвам диета!” - отсича решително Рибата, след което отваря хладилника и си отрязва гигантско парче торта. По-лесно е да им кажеш, че са напълнели, отколкото да ги вкараш в правия път и наистина да отслабнат. Рибите са кулинари, обичат да похапват. Родителите им са вечно разтревожени да не хванат менингит, понеже са толкова често и дълго пред отворения хладилник. На всичко отгоре са непостоянни и мързеливи. Рекламите за разни хапчета и колани, с които, без да си мръднеш пръста, отслабваш с 5 кила само за две седмици, са правени точно за лапнишарани като Рибите.

Източник: вестник "Труд"

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X