Напишете дума/думи за търсене

Навици, които неусетно образуват бръчки

Край, този път вече ще смените нощния си крем. И дневния, и пудрата, и козметичката дори. Полагате тонове усилия, а резултатът с бръчките клони към нула. Ясно е, с гравитацията и с годините на глава не се излиза, но поне лицевите бръчки не бихте имали против да поотложите. Също и отпускането на кожата, заедно с изтъняването. Имате нужда от спешна антиейдж помощ. Не винаги обаче тя е в по-скъпата козметика и в сложните процедури. Променете някои от навиците си, спестете малко бръчки.

Забравете сламката

Весела на цвят, симпатична, прави питието по-вълнуващо, но набраздява около устните. Не от раз, но при често ползване, не е изключено да доведе до образуването на бръчки.

Заспивайте върху коприна

Колкото и захаросано да прозвучи, гладката повърхност на калъфката от този материал е далеч повече за предпочитане пред памучната й братовчедка. Не само, че е по-изискана и приятна на допир, но е и антиейдж. Не мачка кожата, а й позволява да се плъзга лесно и нежно, докато спите.

Използвайте гърба си за сън

Може би тази поза не е от най-любимите ви, но определено е най-щадящата за кожата на лицето и на деколтето. А последното, заедно с ръцете, е един от най-големите издайници на възрастта. И се възползва от всеки удобен случай да се сбръчка, колкото и да сте инвестирали в реномирана козметика за по-младежки вид.

Откажете цигарите

Има хиляди причини да го направите. И ако здравето е на първо място, не е престъпление да сложите красотата си на второ. Струва ли си да похарчите вагон с пари за кремове и мазила против стареене, а резултата да изпушите. Не че и последното е без пари.

Намалете алкохола

Той дехидратира целия организъм, в това число кожата. Заменете голямото питие с малко, откажете се от второто. Компанията няма да ви харесва по-малко, ако вместо алкохол, предпочете натурално витамин С в чаша под формата на сок.

Почиствайте лицето всяка вечер

Без значение е дали слагате грим или не. Кожата на лицето ще ви благодари, ако я освободите от тежкия товар на замърсяването от деня преди да се отправите за сън. Докато вие си почивате, тя има задачата да регенерира. А това няма да й бъде никак лесно с мръсни пори.

Не пропускайте слънцезащитата

Каквото и колкото да ви струва това. Кожата на лицето, деколтето, раменете, ръцете е силно уязвима от слънчевата радиация. Погрижете се за тяхната защита срещу UVA и UVB лъчите. За да не се налага след това да коригирате проблеми, които сте можели да си спестите.

Наспивайте се

И да не вярвате в силата на съня за красота, не може да отречете, че в неделя сутрин лицето ви изглежда в пъти по-добре, отколкото през седмицата. Причината е в часовете сън, с които щедро го дарявате през уикенда. Повече сън, по-малко антиейдж усилия. Едва ли има по-приятно-мързелива формула за красота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X