Напишете дума/думи за търсене

"Разкрасителни" навици, които разширяват порите на лицето

Излишната мазнина, мъртвите кожни клетки, мръсотията и бактериите могат да запушат порите и да ги уголемят. Грижата за лицето е от решаващо значение, но не се вманиачавайте. Прекалената грижа не е добра и някои от ежедневните рутинни процедури и навици вредят на порите много повече отколкото външните фактори.

Честа употреба на попивателна хартия
Козметичните хартии за попиване на мазнината от кожата са добре дошли особено през лятото, когато кожата е по-мазна и потна. Внимавайте с тях обаче – оставяйте поне тънък слой естествени масла върху кожата. Като ги премахвате постоянно, принуждавате кожата да произвежда повече от тях. Това води до запушени и разширени пори.

Стискане на черни точки и пъпки
Преди да посегнете върху поредната пъпчица с бял връх или черна точка върху лицето, помнете, че върху кожата живеят бактерии и пукането на пъпка излага получената раничка на тази бактерия. Ако пукнете пъпката преди да е узряла достатъчно, давате свободен достъп на бактериите до вътрешните слоеве на кожата. Това може да влоши ситуацията, тъй като дразненето ще се разпространи, което ще доведе до разширени пори и белези.

Прекалено много ексфолиране
Ексфолирането помага да се премахнат мръсотията, мъртвите кожни клетки и излишните масла, които могат да блокират порите. Въпреки това правете го само 1-2 пъти седмично. Прекаленото ексфолиране може да доведе до суха кожа и отворени пори, които без естествен слой масло ще абсорбират прах от заобикалящата среда. Това ще направи порите ви по-големи.
Също така измиването на лицето повече от 2 пъти на ден ще премахне слоя от натурална мазнина. Прекалено чистата кожа е чувствителна към прах и мръсотия, което може да доведе до възпаления и акне.

Оставяте кожата да изсъхне

Сухата кожа води до бръчки и ви кара да изглеждате по-възрастни. Освен това кара порите да изглеждат по-големи. Това лесно може да се предотврати - изберете добра тонизираща вода и овлажнител за вашия тип кожа и ги прилагайте върху лицето си ежедневно.

Използвате продукти, блокиращи порите

Има изключително популярни продукти, които се използват в грижата за кожата, но не трябва да се използват върху лицето. Какаовото масло, кокосовото масло и ланолиновият крем запушват порите. Те са добри за хидратация на кожата, но може да причинят петна и да задържат мръсотията в порите.

Подновявате грима твърде често

Съвсем нормално е през деня гримът да се износва. Няма нищо лошо в това да го ретуширате леко, но не бива да го правите фанатично. Кожата произвежда мазнина, а ако постоянно я мажете с пудра или фон дьо тен, ще създадете слой от масло, мръсотия и грим. Това гарантирано ще ви подари мискроскопични разкъсвания на кожата и акне.

Не използвате слънцезащита

Излагането на слънце е вредно за кожата по много начини. Удебелява я, премахва от нея колагена, еластина и водата и води до свиване на тъканите. Това кара краищата на порите да се разтягат и да провисват. Така че слънцезащитният крем е задължителен.

и още нещо

Ядете вредна храна
Млечни продукти, алкохол и храни с високо съдържание на рафинирана захар, пикантни или пържени, са вредни за кожата. Те може да предизвикат възпаление в тялото и да доведат до склонност към акне. То отслабва мастните жлези и отворите на космените фоликули, което прави порите по-големи. Така че добрият хранителен план винаги е страхотно начало да се грижите за състоянието на кожата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X