Напишете дума/думи за търсене

Кои билкови кремове са подходящи за различните типове кожа

През последните години все повече хора се интересуват от здравословния начин на живот и козметичната промишленост започна да предлага повече продукти за тях. Модерно е да се ползват кремове, лосиони и тоалетни млека на билкова основа. Кои билки са подходящи за вашия тип кожа и поставените ви цели.

Невенът заличава акнето

Най-подходящият крем, който доказано маха досадното акне, е с невен. Лековитото растение почиства в дълбочина, успокоява чувствителната, раздразнена и сърбяща кожа. Предотвратява изсушаването и напукването й. Благодарение на антисептичното си действие, кремът с невен е пръв помощник и срещу сухата, чувствителна и увредена кожа. Той предотвратява окислителните процеси, преждевременното стареене на кожата и появата на най-нежеланото от всички жени – бръчки, като придава еластичност. Кремчето с невен се предлага и в комбинация с витамин Е, което го прави още по-полезно и вкусно за жадната кожа. Подходяща основа е за полагане на грим.

Лайката лекува

Екстрактът от лайка в кремовете подсилва тяхното действие с успокояващо, противосърбежно, противовъзпалително, антибактериално и антисептично действие, обяснява народната лечителка Мария Чолакова. Малките жълто-бели цветчета помагат на сухата кожа да възвърне своята свежест. Лайката лекува раздразнената повърхност на лицето, помага при рани и пъпки.

Белият равнец стимулира

Билката със ситни бели цветчета се кипри в кремове и мехлеми, защото възстановява киселинно-алкалния баланс и овлажнява кожата. Тя стимулира кръвообращението по повърхността на лицето, което води до противовъзпалителен, успокояващ и антисебореен ефект. Белият равнец стяга порите и тонизира кожата. Обикновено на пазара се предлагат кремове с бял равнец и салвия. Тази комбинация е силно препоръчителна за успокояване кожата и след бръснене.

Салвията успокоява

Екстракътът от салвия успокоява раздразнената кожа, черпи я със здрав и младежки вид. Помага на предразположената към екземи и херпеси, както и при лошо оросената кожа. Смята се, че ароматът на салвия премахва страха и балансира емоциите.

В обобщение

Жасмин – подходящ е за всички типове кожа, помага на сухата, свръхчувствителна кожа.

Лавандула – помага при акне, изгаряния, себорични натрупвания

Босилек – избистря замърсената кожа със запушени пори. Облекчава при ухапвания от насекоми.

Върбинка – тонизира, действа антисептично.

Здравец – почиства, избистря кожата, тонизира.

Лимонова трева – почиства мазна кожа и разширени пори.

Роза – много подходяща за суха и чувствителна кожа.

Розмарин – има антисептично и подхранващо действие при мазна кожа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X