Напишете дума/думи за търсене

“Безопасни” продукти, които може да навредят на лицето

Много жени харесват домашни маски за лице и тяло и ексфолианти. В интернет има милиони рецепти, но трябва да знаете кои продукти са безопасни и кои съставки са наистина опасни и може да доведат до възпаление и други неприятни симптоми.

Кои подръчни средства по-скоро вредят, отколкото помагат?

Кремът за ръце изсушава кожата и причинява алергии

Кожата на ръцете не е толкова чувствителна като тази на лицето. Ръцете усещат негативното въздействие на перилните препарати и почистващите препарати почти всеки ден. Кожа на лицето е по-чувствителна и много фактори на околната среда може да й повлияят. Ако нанесете крем за ръце върху лицето, това може да запуши порите и да причини възпаление. Нещо повече, тези козметични продукти може да причинят тежки алергични реакции.

Пастата за зъби изгаря кожата

Не прилагайте паста за зъби върху пъпки и червени петна. Първо, вероятно няма да помогне. Второ, тя съдържа съставки като мента, пероксид, изкуствени аромати и алкохол, които причиняват изгаряния на кожата. По-добре е да се използва бензоил пероксид.

Спиртът прави кожата по-мазна

Много хора, които страдат от пъпки, смятат, че спиртът може да им помогне да се отърват от проблема си. Но когато кожата загуби защитния си слой, който течността сваля, тя започва да произвежда повече себум, за да се защити. Освен това спиртът унищожава слоя, който предпазва кожата от бактерии, мръсотия и други фактори.

Топла вода разпространява акнето

Горещата вода изсушава кожата и уврежда естествената защитна бариера (вероятно сте забелязали червени петна по кожата си след гореща вана или душ). Топлата вода също е много вредна за хора, които страдат от екзема, псориазис или кератоза. Нещо повече, това води до разпространението на акне при хора с проблемна кожа.

Захарта и солта дразнят и увреждат кожата

Когато става дума за тялото (не за лицето), солените и захарните ексфолианти са чудесни приятели на кожата. Смесете малко кокосово масло с кафява захар и ще получите перфектния скраб за тялото. Но имайте предвид, че е твърде груб за лицето. Кристалите на захарта и солта може да увредят гладкостта на кожата.

Лимонът причинява изгаряния

Обикновено се препоръчва да се използват лимони, за да се отървете от тъмните петна, пигментацията, луничките и акнето. Когато нанесете лимонов сок върху лицето си, той дразни кожата на клетъчното ниво. Маслата, съдържащи се в цитрусовите плодове, също са фототоксични - може да причинят изгаряния, ако прекарате известно време на слънце веднага след като сте използвали лимон.

Канелата причинява обриви

Много блогъри твърдят, че канелата е чудесен продукт за употреба срещу пъпки, тъмни петна и пигментация. Но това не е вярно. Тази подправка причинява изгаряне, обрив и изсушава кожата. Дерматолозите предупреждават, че прекомерните количества канела може да причинят непоправима вреда върху кожата на лицето.

"Захарното лице" - как ни състарява?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X