Напишете дума/думи за търсене

9 козметични продукта, за които ненужно харчим пари

Жените използват средно около 16 козметични продукта. Няма нищо изненадващо в този факт. Почти всеки ден изниква „необходимостта“ от нов продукт, който рано или късно стои самотен и безпризорен върху тоалетката.

Препоръчваме ви да проверите несесера си за козметични продукти, които са или безполезни, или дори може да бъдат вредни. Също така може да се откажете от използването на някои козметични продукти, които не съответстват на вида на кожата ви.

Кокосово масло

През последните няколко години кокосовото масло се превърна в един от най-популярните натурални козметични продукти. Често се използва вместо овлажняващи кремове или като препарат за почистване на кожата. Въпреки това кокосовото масло не е универсален продукт, който работи еднакво добре за всички. То може да запуши порите и да причини акне при някои хора. Ако имате мазна кожа, трябва да изберете друг продукт за лицето си.

Мъгла на лицето

Предполага се, че мъглата на лицето овлажнява кожата, но не е толкова просто. Сухата кожа се нуждае не само от влагата, но и от елементите, които поддържат кожата хидратирана. Без елементите влагата просто се изпарява от повърхността й. Така че повечето мъгли не само са безполезни, но може да са вредни. Те не съдържат вода, аромат и оцветител (които може да причинят алергична реакция при хора, които имат чувствителна кожа). В тях има още глицерин, пропиленгликол, хиалуронова киселина и екстракт от алое.

Химически пилинг

Тази процедура трябва да се извършва само от професионалист. Продуктите за химическия пилинг премахват горния слой на кожата, поради което дори и най-малката грешка при употребата им може да причини сериозни щети.

Козметика за отстраняване на акне

Това е същото като химическия пилинг. За тези процедури трябва да посетите сертифициран козметик.

Антицелулитни кремове

Без значение какво казват опаковките на тези продукти и колкото и да искаме да им вярваме, антицелулитните кремове просто не работят. Появата на целулита не зависи от загубата или увеличаването на теглото, тя е свързана с хормони и гени.

Кремове за стрии

За съжаление кремовете против стрии също са безполезни. Те просто овлажняват кожата. Но за да се хидратира добре тя, не е нужно да купувате специален продукт. Редовното нанасяне на овлажняващ крем или масло ще имат същия ефект.

Кремове за кожички

Кремовете за кутикулите съдържат точно същите съставки като обикновените кремове за ръце. За да не плащате повече за "нов" продукт, може просто да използвате масла и кремове за ръце и върху кожичките си.

Пилинг за устни

Този продукт често е балсами за устни с абразивни частици и много висока цена. Освен това кожата на устните е много нежна, а ексфолиантът може да отлепи мъртва и жива кожа. Този продукт може да направи устните още по-сухи, което означава, че може да ги напука още повече. Така че, най-добре е да използвате овлажняващи балсами за красиви устни.

Продукти за цъфнали краища на косата

Това е друг продукт, който е пълна загуба на пари. Повечето от тези продукти само временно изглаждат връхчетата и създават илюзията за здрава коса. Но няма начин тя да бъде такава, ако не я подстригвате редовно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X