Напишете дума/думи за търсене

Как да имаме красиви устни и без да благодарим на доктора

Едно време майките съветвали щерките си да хапят устните си едва ли не до кръв, за да подпухнат обещаващо за кандидат-женихите.

Сега си имаме пластични хирурзи и всякакви козметики, които набъбват тази неустоима част от лицето ни. Слава Богу, съществуват и напълно натурални продукти, които може да свършат чудеса за красивите ни, но малко тънки устни.
Хидратацията е необходима за закръглеността на устните. Пийте вода толкова често, колкото можете, и винаги използвайте балсам за устни със слънцезащитен фактор.

Преди да хукнете към банята, нанесете тънък слой мед върху и около устните си. Внимавайте да не го отмие душът. Парата ще помогне на меда да проникне в устните, правейки ги по-гладки. Ако са останали останки от пчелния продукт, избършете ги нежно с кърпа.

Направете си собственоръчна „помпа” за устни. Нанесете тънък слой олио от канела върху тях. Това ще увеличи притока на кръв към тях, ще ги направи по-пълни и с по-здравословен блясък.

След като си измиете зъбите, използвайте четката си за зъби или хавлиена кърпа, за да ексфолирате горния слой на устните си. Това временно ще ги подуе. Ако устните ви са наистина сухи и напукани, преди да си легнете, ги намажете с по-мазен вазелин. Ще се събудите с меки и гладки устни.

Рецепта за домашен „подплънка” балсам
Изпразнете съдържанието на метална кутийка вазелин за устни в купа. Прибавете една чаена лъжица с лют червен пипер към балсама и намачкайте с лъжица. Поръсете малко канела отгоре върху сместа и намачкайте отново. Полученият микс върнете обратно в металната кутия, в която първоначално е бил купешкият вазелин. Помадата се нанася средно за около пет минути върху устните. Имайте предвид, че от червения пипер леко ще ви залюти, но не е болка за умиране. Пък и винаги може да извикате на помощ поговорката за бабата и хубостта. След като изтекат петте минути, избършете с влажна хартиена кърпичка. Честито! Вече сте притежателки на големи, секси устни поне за няколко часа.

Грим с двойно действие
Нанесете златни или сребърни сенки върху ръба на горната устна. Ще отрази светлината и ще направи устната ви по-нацупена. Може да сложите и матиран бронз или бронзово кафяв грим под долната си устна за същия ефект. Внимавайте обаче, не прекалявайте с количеството.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X