Напишете дума/думи за търсене

Бързи разкрасяващи съвети за заети жени

Нямате дори една свободна секунда, а се налага да изглеждате ослепително? Няма жена, която да не е изпадала поне веднъж в истерия от подобна ситуация. Дишайте дълбоко и приложете няколко хитри трика, които отнемат минимум време, но дават максимални beauty резултати.

Моментална хидратация. Да слагате грим на суха, лющеща се кожа е неблагодарна работа и истинска мъка. За да ускорите действието на хидратантния си крем, ползвайте метода на доктор Ховард Мурад, любимия козметик на Ума Търман: сложете на лицето си гореща влажна кърпа за една минута, за да отворите порите. След това нанесете солиден слой крем на горната част на челото и бузите. Получава се „парников ефект”, а полезните съставки на крема за запечатват надеждно в кожата. След това нанесете леко руж и сте готова за секунди.

Освежете цвета на лицето. Преди няколко години Ева Мендес призна, че преди важни срещи виси надолу с главата, за да постигне естествена руменина на лицето. Рене Зелуегър е пристрастена към натъркването на лицето със сняг. Зад кулисите на модните ревюта пък поднасят на моделите купички с натрошен лед, смесен с газирана вода – с тази смес красавиците плискат уморените си от тонове грим и недоспиване лица. Резултатът е свежа и опъната кожа на мига. Още един вариант е да обтриете лицето си с кубче лед. Ако имате цели десет минути, нанесете тънък слой на лицето, след което измийте с топла вода.

Тъмни кръгове и отоци под очите. Тъмните очила невинаги са решение, затова по-добре пробвайте с пластири за зоната под очите, които правят чудеса за 10 минути. В състава им обикновено има ретинол, който изглажда бръчките, и натурални съставки, които снемат отоците. Ако нямате пластири подръка, пробвайте с резенчета суров картоф: в тях се съдържа катехолаза – вещество, което се използва в избелващите кремове от последно поколение. Според американски специалисти панацея за уморените очи са пресните смокини – по една половинка на всяко око.

Пъпки и несъвършенства по кожата. Гримьорите, които работят на снимачната площадка, имат отработена практика – бучка лед на възпаленото място за няколко минути. След това намажете пъпката с „Визин” или други капки за очи – това ще премахне зачервяването. След няколко минути нанесете грима. Зачервяванията и възпалението снема и обикновеният аспирин. Натрошете две таблетки и смесете с две капки вода. Нанесете получената паста на възпаленото място и изчакайте 10 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X