Напишете дума/думи за търсене

6 признака, че не изглеждаме добре в мъжките очи

Малките подробности от външния ни вид са способни на чудеса - могат да направят и най-простия имидж уникален, както и обратното - да съсипят дори перфектната красота.

Грим като маска

Ако си мислите, че колкото повече пудра и фон дьо тен сложите, толкова по-съвършена ще изглежда кожата ви, сте в дълбока грешка. Не „лекувайте” пъпките с грим - това не е решение на проблема.

Неправилен нюанс на фон дьо тена

Ако сте избрали прекалено светъл или твърде тъмен фон дьо тен, лицето ви силно ще контрастира с шията, а това изглежда нелепо. За да изберете правилно цвета, вземете за проба три нюанса: с един тон по-светъл, този, който ви се струва подходящ за вас и с един тон по-тъмен. Нанесете в зоната под брадичката от всички варианти и се спрете на този, който съвпада с тена на шията.

Лъщяща кожа и разтечен грим

Размазаният грим, червилото по зъбите и ронещата се спирала са уж дребни случайности, които обаче придават крайно немарлив вид. За да ги избегнете, проверявайте често макиажа си (разбира се, правете го дискретно и никога на обществено място). Използвайте основа за грим и винаги носете в чантата си матиращи салфетки, които ще ви помогнат да се справите с лъщящите зони по лицето.

Напукани устни

Ако сложите червило върху напуканите си устни не само, че няма да прикриете проблема, но и ще го подчертаете. Най-добре в този случай се откажете от червилото и използвайте лечебен балсам за устни. Ако устните са силно напукани, третирайте ги с деликатен скраб и подхранващо масло.

Обелен или счупен маникюр

Прорасналият с половин сантиметър гел лак, обеленият маникюр и ноктите с различна дължина са в състояние да съсипят впечатлението на околните от външния ви вид. Бъдете сигурни, че липсата на лак и ниско изрязаните нокти са много по-добро решение от всичко, изброено по-горе. Ако нямате време или възможност за професионален маникюр, направете го сами - просто избутайте внимателно кожичките навътре и изпилете ноктите така, че да са еднаква дължина.

Израснали корени и „цъфтящи” краища на косата

Когато косата е в неприемливо състояние, това моментално оказва негативно влияние на целия външен вид. Ако сте решили да сменяте цвета на косата, боядисвайте корените си веднъж на три седмици. Ако пък пускате дълга коса, не забравяйте да подстригвате връхчетата всеки месец.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X