Напишете дума/думи за търсене

3 мощни начина да се справим с хора, които не дават думата на друг

Когато някой доминира в разговор, това е монолог, за който не сте си купили билет.
Едва ли има нещо по-лошо от общуването с приказлив нарцисист - човек, който няма интерес да слуша за събитията в живота ви, но пък не спира да говори за своите.

Неговият начин на общуване може да е резултат от собствената му самодоволна природа, може да се опитва да ви манипулира или просто да не му пука изобщо за това, което имате да кажете.
Опитът да прекратите този токсичен разговор може да бъде толкова труден, колкото да скачате на въже.

Как да се справим с хора, които доминират в разговорите
Тиктокърът и адвокат Джеферсън Фишър сподели три начина, който е измислил за справяне с хора, които не ви дават думата.

1. Прекъснете ги
Според Фишър „това е едно от малкото изключения, при които прекъсването е задължително, защото ако отсрещният не цени времето ви, ваша работа е да го защитите.“

Ако решите да се справите с досадния монолог по този начин, просто изречете името му тихо. Продължете с постепенно повишаване на децибелите, докато не привлечете вниманието му, карайки го да направи пауза.

2. Филтрирайте и върнете
След като успешно го накарате да спре да говори, ще „филтрирате и върнете“. Това означава, че повтаряте това, което ви е казал обратно на него. Това му казва, че е бил чут и разбран.

Оттук нататък вие питате за мнението на друг човек, като му давате възможност да говори, и неусетно му казвате да не е толкова гръмогласен. Като алтернатива може да изкажете вашето становище, за да затворите цикъла на обсъжданата тема.

3. Поставете му ограничение във времето
Ако сте направили всичко това и дърдоркото все още настоява да командва разговора, дайте му ограничение във времето.

В примера, даден от Фишър, той казва: „Хей, Джош. Имам около две минути и след това трябва да тръгвам."
Има толкова много причини човек да поеме разговора в свои ръце. Повечето са социални и включват неща като това „да се чувстваш важен“.

Разговорите трябва да бъдат прекарано време в даване и вземане, където историите, идеите и доброто настроение се прехвърлят между събеседниците.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X