Напишете дума/думи за търсене

Сексуален нарцисизъм – вие потърпевши ли сте?

Чувствате ли се някога използвани от вашия сексуален партньор? Иска ли ви само когато е в настроение за секс? Грижи ли се той само за собственото си удоволствие и винаги ли ви поставя на второ място? Ако нещо от това ви звучи познато, бъдете нащрек. Може да сте жертва на сексуален нарцисизъм.

Сексуалният нарцисизъм има много общи неща с нарцистичното разстройство на личността. Кои са характеристиките, присъщи на сексуалните нарцисисти?

Сексуален егоизъм (те се грижат само за собственото си удоволствие)
• Липса на съпричастност (не се поставят на мястото на партньора си и не се интересуват от физическите или емоционалните му нужди)
• Имат нужда от контрол и господство над другия човек

• Предпочитат необвързващи връзки

• Сексуалните нарциси са прекалено загрижени за външния си вид

• Те се чувстват превъзхождащи другите

Сексуалните нарциси са много квалифицирани в изкуството на съблазняването. Те обикновено са много привлекателни, красноречиви и дават вид, че ги е грижа за другите.

Те обикновено са много привлекателни (не само физически). Външният им вид, самочувствието и увереността вероятно изглеждат като положителни черти за околните. Хората, които реагират най-много на тези качества, обикновено са силно зависими или имат ниско самочувствие.

Сексуалните нарциси са склонни да имат фалшиво чувство за собствената си стойност. Те също така са толкова съсредоточени върху себе си, че е невъзможно да се грижат за другите. Следователно те никога не се опитват да се поставят на мястото на останалите и често са напълно безчувствени.

Тъмната страна на сексуалния нарцисизъм
Когато някой стане жертва на сексуален нарцисист, в началото всичко може да изглежда страхотно. Въпреки това жертвата в крайна сметка ще осъзнае, че нещо не е наред и ще открие тъмната страна на сексуалния нарцисизъм.

Вашият собствен Казанова ще ви накара да се чувствате по-празни и по-празни вътре. Правите секс само когато той иска, където поиска и както поиска. Той никога няма да се притесни за вашите собствени сексуални нужди. Така това, което е започнало като страст, ще се превърне в болка и страдание. В крайна сметка, сексът ще започне да се чувства унизителен.

Бихте могли да говорите с него за това, което прави, но сексуалният нарцисист никога няма да признае собствените си грешки или липсата на съпричастност. Вместо това той вероятно ще каже неща като:

• "Просто си твърде взискателна."
• „Това никога преди не е било проблем.“
• „Всичките ми бивши ми казаха, че съм най-добрият, когото някога са имали.“
• „Може би не може да постигнеш оргазъм поради физически проблем.“

По принцип той винаги ще ви обвинява за всичко. Освен това не очаквайте от него някога да поеме отговорност, нито да признае, че може да греши.

Сексът като наказание
Сексът може да бъде много опасен, когато влезе в сила динамиката на мощността. Сексуалните нарцисисти често използват секса като оръжие. Ако искат да ви накажат (по някаква причина), може да започнат да правят това със секс.

Може да откажат да правят секс, освен при свои условия. На всичкото отгоре те ще избягват да установят стабилна връзка с партньора си като начин да се предпазят емоционално от потенциална раздяла. Това прави сексът цялата основа на връзката.

Разлики между мъжете и жените сексуални нарциси

• Женските сексуални нарциси обикновено изискват партньорът им да им се възхищава. Привличането им към другия е пряко пропорционално на това колко много им се възхищава той. Те често наказват партньора си, отказвайки му секс. Сексуалният им живот зависи изцяло от това дали човекът до тях отговаря или не на техните изисквания.

• Мъжките сексуални нарциси обикновено са безразлични към удоволствието на партньора си. Също така е по-вероятно да се възползват от тялото на половинката си.

Кемсекс - опасната сексуална практика

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X