Напишете дума/думи за търсене

Какво трябва да знаем, преди да боядисаме косата

Преди да решим да сменим цвета на косата си, по-добре да обърнем внимание на няколко важности. Не за друго, а като застраховка срещу излизането ни от салона с червена вместо с лилава коса. Плюс това не всеки цвят е подходящ за всеки косъм, нали?

Винаги във фризьорски салон

Доста от нас прибягват до бояджийските услуги на приятелки и половинки, когато стане дума за цвета на косата. Истината е, че по-малко разочарования и бедствия ще има само ако се доверим на професионален фризьор.

Здраве

Изборът на цвят на косата зависи от здравословното й състояние. Ако кичурите са сухи и трошливи, може би не е добра идея да отложите боядисването, докато не поукрепнат. Здравата коса задържа цвета по-дълго. Не е изключено преди да се оцветите буклите си, да се наложи да се подстрижете.

Структура

Ако сте с къдрава коса по природа, не е зле да поразмишлявате, преди да посегнете към боята. Понякога химикалите променят временно структурата на къдриците. Посъветвайте се с коафьора дали и с какъв цвят да оцветите иначе буйните си къдри.

Цвят

Може много да ви се иска да стане червенокоска или блондинка, но има толкова нюанси на цветовете, че свят може да й се завие на косата ви. Преди да посегнете към тубичката с траен оцветител, преценете дали избраният от вас колорит ще отива на тена на лицето.

Поддръжка

Боядисаната коса изисква малко повече внимание и грижа отколкото тази, която никога не е оцветявана с изкуствени краски. След като сте сменили цвета върху главата си, не е лошо да се снабдите с подходящата козметика – шампоан, балсам и маска, които са специално разработени за боядисана коса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X