Напишете дума/думи за търсене

4 бюти тренда, които вече не са на мода

Ако все още използвате автобронзант или ясно очертавате веждите си, значи безнадеждно изоставате от тенденциите за 2020-а, строго отсичат гримьорите. Кои са beauty трендовете, с които е крайно време да се разделите.

Ефект на потъмняла от слънцето кожа

Модата на тена е въведена още от Коко Шанел, която компетентно заявява, че загорялата кожа изглежда шикозно. Макар че оттогава са минали десетки лета, жените не спират да се борят за бронзов тен дори и през зимата – с помощта на солариуми, автобронзанти, матиращи кремове. Междувременно ефектът на потъмняла от слънчевите лъчи кожа отдавна не е актуален. И то не само защото модата е непостоянна, а и поради предупрежденията на лекарите, че има връзка между тена и редица дерматологични заболявания. Според гримьорите днес една от водещите тенденции е светлият порцеланов оттенък на кожата. Ако кожата ви е по-тъмна, може да постигнете порцеланов цвят с помощта на пудра или фон дьо тен – но ги нанасяйте внимателно, за да избегнете ефекта на плътна бяла маска. За целта използвайте четка или влажна гъба.

Стриктно очертани вежди

Кукленските вежди отдавна са ретро, но въпреки това много жени упорито продължават да се придържат към подобен макиаж. Днес са актуални широките, леко небрежни вежди, които не са ясно очертани.

Модната небрежност обаче не означава занемареност. Естествените широки вежди трябва да бъдат добре оформени според овала на лицето. Не ги изтънявайте прекалено, а леко ги коригирайте. Най-добре е да се доверите на специалист, който да придаде точната форма, а след това може да я поддържате самостоятелно, като отстранявате поникналите косъмчета с пинцета. Оттенъкът на веждите трябва да е няколко тона по-тъмен от този на косата. За да ги направите по-изразителни, може да ги подчертаете с молив или сенки с леки щрихи по посока на растежа.

Бели сенки

Изсветляването на зоната под веждите и външния ъгъл на очите с помощта на бели сенки (особено матови) също вече не е актуално. Белите петна под веждите може да ги правят визуално по-високи, а очите – по големи, но макиажът като цяло изглежда изкуствен и груб. А това противоречи на основната тенденция, която повелява максимална естественост. За да направите очите по-големи и изразителни, използвайте вместо бял нюанс на сенките прасковен или светлобежов – те стоят на кожата по-малко контрастно и по-натурално.

Омбре

Техниката за боядисване на косата, наречена омбре, която беше актуална няколко сезона, вече е абсолютно олдфешън. На нейно място идва трендът сомбре. И двете тенденции означават промяна на цвета по цялата дължина на косата от тъмен към по-светъл нюанс. При сомбре обаче преходът не е толкова контрастен, а предполага меко преливане от тъмно към светло. В резултат на това цветът на косата изглежда по-жив и естествен. Техниката сомбре е универсална – еднакво подходяща и за тъмни, и за светли коси, за разлика от омбре, която не се препоръчва на блондинките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X