Напишете дума/думи за търсене

10 неща, с които домът изглежда съвременно

Тропическите принтове влязоха в обзавеждането от висшата мода.

Преди година и малко сякаш всичко беше модно в обзавеждането - от вълнени драперии за стени, гоблени, пердета до изчистен интериор в скандинавски стил. Тази година обаче е различна.

Ето някои от съвременните трендове, предложени от “Вог” - най-важното списание в областта на модата, които вероятно ще влязат в много домове именно заради модерния си фасон.

Тенденциите са шикозни, вдъхновяващи, а и не изискват чак такива усилия като основен ремонт на целия дом.

Тропически принтове

Не е тайна, че интериорният дизайн ползва идеи от висшата мода, а тази година има много тропически принтове в колекциите на Марк Джейкъбс, “Прада” и Емануел Унгаро (Marc Jacobs, Prada, and Emanuel Ungaro). Тези шарки ще продължат да се появяват върху тапетите и дизайнерските дамаски. За да сте в крак с новостите, е достатъчно да разхвърляте възглавници в модната шарка по диваните и леглата.

Традиционен съвет на известните дизайнери е човек винаги да си купува най-обикновен класически диван и да променя вида му с нови възглавници. “Това е като покупката на голям брой класически дрехи. Винаги можеш да ги разнообразиш с нова чанта или обувки”, казват модните експерти.

Зелено

Зеленото триумфално се върна на мода в мига, в който институтът “Пантон” го обяви за цвета на 2017 г. - от окраската на лайма до изумруденото. Достатъчно е да има няколко неща в стаята с такъв оттенък - дали ще е цветът на стената, или килимът на пода. Ако не ви харесва да използвате толкова големи зелени петна, може да осъвремените само декорацията на масата. Прибавете изумрудени чаши към обикновените си бели чинии и ето как изведнъж ще се сдобиете с най-съвременния дизайн в момента.

Различни повърхности

Смесването на тъкани и материали е трендът тази година. Различните текстури и повърхности в интериора винаги го правят по-уютен и топъл. Тази година миксът ще е под всякаква форма - от полирани месингови масички до леки аксесоари като тъкани и тапети. Бързо може да го получите, като преметнете вълнена завивка (одеялце) върху кожен стол или съчетаете различни тъкани при ушиването на декоративни възглавнички.

Геометрични форми

Геометричните форми карат дома да изглежда подреден.
Геометричните форми карат дома да изглежда подреден.

Стопанката на къщата винаги се стреми да уреди и подреди дома си. Най-лесният начин да го постигне е чрез симетрични шарки и модели. Геометричните форми не са скучни. Напротив, може да бъдат подредени така изобретателно, че да подражават на африкански или азиатски модели, но пресъздадени модернистично. Използвайте прости прави линии, геометричен дизайн и триъгълници.

Мрамор и месинг

Дизайнерите започнаха да комбинират мрамор и месинг още през 2015 г., но и днес идеята не е остаряла. Дори напротив. Този тренд предстои да превземе кухните и баните. Ще съчетава белия мрамор - така естествен и чист, с нещо индустриално, твърдо, но и с усещане за блясък като месинга.

Причудливо осветление

Причудливото осветление е добре да бъде поставено на нетрадиционно място.
Причудливото осветление е добре да бъде поставено на нетрадиционно място.

Приемете осветлението като аксесоар във вашия дом. Това е перфектният начин да покажете личното си усещане за дизайн. По-особеното, причудливо осветление стои страхотно в трапезарията примерно. Тя е удачно място за по-различен вид лампи. Сложени на нетрадиционно място, те създават усещане за нещо нетипично, различно. Може да промените и спретнатите нощни лампи с нещо наистина запомнящо се.

Приглушени цветове

Мисълта за ярките цветове някъде в дома ви не ви ли създава усещане за безпокойство? Не се плашете - тази година се залага на неутралните бои. Бяло, бежово, бледосиво, охра и млечнорозово са модните предпочитания.

Ръчно изработени мебели

Една антикварна мебел вкъщи е достатъчна да направи дома уникален.
Една антикварна мебел вкъщи е достатъчна да направи дома уникален.

Модерният акцент в дома може да бъде сложен от ръчно изработени мебели, които ще му придадат уникалност. Според дизайнерите тази година се търсят мебели, които не са просто добра инвестиция, а са с изключително качествена изработка - такива, които ще останат в наследство, а няма да се счупят след година-две. Очакванията са да има завръщане към антикварните магазини, в които може да се открият уникални, единствени неща. Именно те ще придадат характер на обзавеждането.

Бронз

2017-а ще остане в интериорния дизайн, натоварена с бронз - метала, който стопля всяко пространство. Той създава усещане за класика, като допълва безброй стилове в декорацията. Дизайнерите го предпочитат в осветлението и домашните аксесоари, сред които са вази, лампи и декоративни купи за кухнята.

Сиво

Всички оттенъци на сиво са позволени в модерния дом, тъй като умело се съчетават с целия цветови спектър.
Всички оттенъци на сиво са позволени в модерния дом, тъй като умело се съчетават с целия цветови спектър.

Сивото беше предпочитаният цвят в интериора през 2016 г. и ще продължи да доминира и сега. Ще присъства в обзавеждането чрез различни тоналности, в съчетание с бяло, както и подчертано сиво в по-тъмни оттенъци. Това е онзи цвят, който допълва целия цветови спектър - от яркочервеното до мекото излъчване на слоновата кост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X