Напишете дума/думи за търсене

Как се обзавежда спалня?

Дори вече да сте избрали мебели за новата си спалня, то нещо като че ли ви липсва. Може би леглото не е достатъчно удобно, гардеробът е твърде голям или пък декорацията не е по вкуса ви. Когато човек прибързва с дадено обзавеждане, впоследствие установява, че е допуснал грешки. Не че не може да ги поправите, но определено това ще ви струва допълнително направени разходи. Затова още при замисъла за следващия ремонт и подмяна на мебелите в спалнята си направете план за действие. Когато човек планира нещата от далеч, то по този начин минимизира грешките, които може да допусне. И ето че сме поставени пред избор на мебели за спалнята и сега имаме възможността да се развихрим и да изберем онези, които напълно да ни удовлетворят.

Стаите обикновено са с правилна форма – правоъгълна или квадратна. Това ни навежда на мисълта, че какъвто и вид обзавеждане за спални да купим, е добре мебелите да може да сменят своята позиция. Така ще се създаде предпоставка да разнообразявате обстановката и винаги да сте готови да промените местоположението на скрина или тоалетката, когато ви стане скучно и тягостно в стая, която от години изглежда по един и същ начин.

Знаете ли, че дамите се успокояват, когато пренареждат мебелите у дома? Ако са имали любовно разочарование или пък партньорът е имал неблагоразумието да предпочете приятелите си, с които да отиде за риба, вместо да е в компанията на нежната си половинка, то ето ви повод за семеен скандал. И за да не брои до 100, жената предпочита да успокои нервите си именно с пренареждането на мебелите. Затова гледайте с перспектива към избора на всяка една мебел, независимо дали ще я позиционирате в дневната, коридора или спалнята. Пренареждането може да е провокирано и от появата на нов член на семейството, така че поводи за разместване винаги може да си намерите. С тази опция може да разрешите доста бързо проблемите си и с няколко трика да обновите дома с наличното обзавеждане.

В спалнята има основни мебели, без които аранжирането и създаването на приятна атмосфера е немислимо. Това са леглото с нощните шкафчета, гардеробът, скринът и тоалетката. На пръв прочит тези мебели не са нищо особено, но всяка една от тях сама по себе си има много важна роля за нашите ежедневни потребности и нужди.

Леглото. То е тематично за спалните и неговият избор зависи от това колко души ще ползват кревата. За родителската спалня напълно логично е да изберете двойно легло. Имайте предвид, че според критериите за семейно щастие и разбирателство учението фън шуй препоръчва леглото да бъде поставена в центъра на стаята. Така че от неговото позициониране зависи това къде ще поставите останалите елементи. А леглата като стил са доста разнообразни. Интериорните дизайнери обаче имат специални предпочитания към тапицираните и френските модели. Това се дължи на специфичната приказност на тези модели легла, тъй като те напомнят за царственото усещане при използването на високо, меко и безупречно комфортно легло. Но не само в това се състоят основните качества на тези легла. С оглед на тяхната практичност производителите предвиждат и ракли под матрака, които да се използват за прибирането на спалното бельо или друг домашен текстил.

Нощните шкафчета. Те са онзи елегантен аксесоар, който може и да не присъства, но пък липсата му винаги е осезаема. Помислете например къде ще поставите очилата си за четене или пък мобилния телефон? Практичността на нощните шкафчета е безспорна, а и моделите не са толкова големи, че да отнемат площ, която иначе бихте ползвали по по-разумен начин. В повечето случаи нощните шкафчета вървят в комплект с леглото, но не са малко и производителите, които ги предлагат като отделни модули. Така например, ако имате място за едно шкафче, няма нужда да купувате две, само защото са предвидени в комплекта.

Гардеробът. Той е елементът, който внася подреден вид в спалнята. Ако нямаше гардероби, то би било доста трудно да организираме личните си вещи. Що се отнася до моделите, които се предлагат на пазара, ще се изненадате, че тази мебел наистина може да бъде повече от разнообразна по отношение на размери и възможност за увеличаване на нейния размер. Така например върху двукрилния гардероб, в който не намирате достатъчно място за вещите си, можете да монтирате допълнителни детайли, с които да увеличите обемната му площ. Оползотворяването на мястото до тавана няма да се отрази на използваемото пространство, а напротив, ще ви даде шанс да оптимизирате и намерите допълнителна площ за вашите вещи. Много дами използват надстройките за сезонните си облекла, като по този начин няма нужда на едно място да съхраняват зимни и летни дрехи.

Скринът. Това е една много полезна мебел. Дотук изброените са със задължителен характер, а скринът е препоръчителен като детайл. Но неговата организационна способност наистина е невероятна и много дами дори се отказват от присъствието на тоалетка, за да могат да използват този невероятен и практичен скрин. В зависимост от това дали се състои изцяло от чекмеджета или е комбиниран с шкафове, скринът може да бъде максимално функционален съобразно индивидуалните ни потребности. Плотът е една свободна плоскост, която може да ползвате като поставка за телевизор или пък за козметичните си принадлежности. А няма по-удобна мебел от скрина, в която да подредим своето бельо и дребен текстил.

Тоалетката. Това е нашият специален елемент, лично наш и използван за разкрасяване. Би било чудесно да имаме шанса да ползваме тази мебел, но при липса на пространство за нейното позициониране в спалнята не е голяма загуба, че няма да може да се възползваме от нейните преимущества. Част от функциите на тоалетката може да се заменят, ако над плота на скрина монтираме огледало.

Всяка една мебел в спалнята има съществена роля за това да ни предложи максимален комфорт и удобство. Какви стилове и размери ще подберете зависи от общата площ на стаята, както и от индивидуалните ви предпочитания. А производителите на мебели са доста креативни и вдъхновени от нуждите на своите клиенти и създават мебели за спални, които са достойни за уважение.

X