Напишете дума/думи за търсене

3 съвета за обем на тънката коса

Ако не сте сред щастливките, за които е достатъчно просто да измият косата си и да я изсушат на вятъра, продължавайте да четете надолу.

1. Виновни са гените

Плътността на косата зависи от гените – затова ако имате тънка коса, чиито краища постоянно се заплитат, спокойно може да хвърлите вината върху родителите си. Добрата новина идва от британски учени, които твърдят, че правилното хранене може значително да подобри структурата на косъма. Затова включвайте редовно в менюто си продукти, богати на витамин С, биотин, цинк, фолиева киселина.

2. Подбор на козметика

Причината за лишената от обем коса може да не е тънкокосата ви баба, а неправилно подбраната козметика. Тънките коси попиват повече маслата (което предизвиква загуба на обем), реагират на боядисване и са чувствителни към много шампоани. Използвайте продукти за мазна коса и не дръжте маските повече от 10-15 мин. Купувайте козметика за коса без силикон (от него прическата „сляга”).

3. Грамотно сушене

Дори да сте избрали най-добрата козметика, сешоарът може да провали всичко. Сушете косата кичур по кичур, като леко повдигате и издърпвате с четка в корените. Струята въздух трябва да се движи по посока на растежа на косъма – тоест отгоре надолу. Не навеждайте глава надолу, когато се сушите – така може да се провокира начупване на косата. Допълнителен обем ще получите, ако след измиване изплакване косата с хладка вода (най-добре с отвара от мента).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X