Напишете дума/думи за търсене

Преди да се изрусите, прочетете това

Русата коса може да изглежда приказно, но знайте, че много бързо нещата може да минат от разкошен в кошмарен статус. Ако имате намерение драстично да промените себе си или поне частта с цвета на косата и заложите на амплоато на блондинка, ето какво е добре да знаете.

Екстремна промяна

Ако сте притежателка на тъмна коса и никога преди това не сте посягали към блондора, тогава в никакъв случай не поемайте фризьорска самоинициатива. Отидете в лицензиран салон, където коафьорът може би ще знае какво е най-правилно за вашето русо. Той може да ви предложи различни окраски на русото, които ще изглеждат по-естествено, ако сами си ги направите в хола.

Обезцветяване

Да свалите всякакъв колорит от косъма си, е нещо, което е най-добре да избягвате. Това е драстична мярка и наистина съсипва косата. Ако все пак сте решени на такава стъпка, трябва да знаете, че съвсем скоро ще ви се наложи да отрежете доста голяма част от нея, за да запазите поне малко от остатъчния й здрав (?!) вид. Обезцветяването върви само в случаите, в които искате да се докоснете до пънкарката, която дреме у вас.

Тон на кожата

Трябва да имате предвид и тена на лицето си, когато стане дума за изрусяване. Колкото сте по-тъна, толкова по-неласкателно ще изглежда русото върху вас. Ако сте с по-блед тон на кожата, в може да си позволите тон, два по-светла боя.

Червеникава коса

Разгледайте добре косата си на слънце. Ако забелязвате червеникави оттенъци, може би е по-добре да се спрете на различен цвят от русия. Червената нишка в косата ви може да я направи по-жълтеникава след изрусяване.

Два нюанса

Ако искате натурално изглеждаща коса, винаги използвайте боя, която е в същата гама като естествения ви цвят. Да сложите върху главата си съвършено различен цвят, рискувате да изглеждате дори нелепо. Някои хора обичат дръзките промени, но ако се ограничите в рамките на два нюанса около цвета, с който ви е дарила майката природа, ще е най-доброто решение за вас.

Поддръжка

Ако сте руси, това изисква особено старателна грижа. Не само постоянно подновяване на цвета на косата, но и боядисване на корените на всеки 6 седмици, за да изглеждате вълшебно. Да не говорим за специалните маски и балсами. Но както е известно, някои го предпочитат горещо и русо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X