Напишете дума/думи за търсене

Защо пък да не стана блондинка?

Омръзнало ви е от кестенявото излъчване и имате нужда от освежаване. Присъединете се към групата на блондинките и не е изключено да привлечете различни мъжки погледи от тези, с които сте свикнали. Но има тънкости при боядисването в тези прекрасни нюанси на златното, на които е нужно да обърнете внимание.

Най-добре е преминаването към лоното на блондинките да стане постепенно като първо косата се обагри със светли кичури. Още повече че те придават по-атрактивен и секси вид на всяка жена. След като манипулацията се направи 2-3 пъти, едва тогава цялата коса може да стане руса.

Плавното изсветляване е най-добрият вариант, за да се запази здравината на косъма. Около 3 месеца са нужни за затваряне кръга на изрусяване. Фризьорите не препоръчват рязко и бързо русо, особено ако косата е третирана многократно в кафяви нюанси. Тъмната боя е наслоена върху косъма и е нужно време, за да се постигне желания ефект. Възможно е при първото боядисване с по-светъл цвят да се получат жълто-оранжеви оттенъци. Тогава трябва да се направи още едно изсветляване.

В каква посока става боядисването

Преди манипулацията е важно косата да е суха и немита. Когато за пръв път се изрусява, след като е била третирана с друг цвят, боята се нанася по дължината й и след това в корените, защото те реагират по-бързо.

След като сте получили желания нюанс, трябва само да обезцветявате корените оттук насетне. Нанесете върху тях боята, след това разрешете косата, за да се разнесе боята и да няма разлика.

Решите ли да се боядисвате без услугите на фризьор е по-добре да изберете по-тъмен цвят на русото. Тогава грешките ще са по-малко вероятни, а и няма да е необходимо да използвате оксидант 30%, а 10%. Така ще увредите косата по-малко. Получите ли нежелан цвят, изчакайте 10 дни преди да третирате отново.

Избор на подходяща маска
Обикновено проблемът, който стои пред всяка изрусена коса е нейната дехидратация. Затова са й нужни шампоани, лосиони, тоници, флуиди и маски за овлажняване и освежаване. Най-добре е вашият фризьор да ви препоръча най-подходящата козметика за третираната ви коса. За някои е подходяща лека маска с плодови екстракти, а за други - продукти за силно изтощена коса.
На пазара има богат избор от маски с различна степен на интензивност, между които спокойно може да изберете най-доброто за себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X