Напишете дума/думи за търсене

Ако искате нов цвят на косата, първо си купете гримове

Казват, че когато жената си смени цвета на косата, тя се чувства “като нова”, напълно променена, млада и свежа. Психологическият ефект е напълно доказан, но обновяването не се отразява само на чисто емоционално ниво, а трябва да се случи и на физическо – нов цвят на косата, означава нови сенки за очи, нов руж и ново червило.

Платинено русо

Ако решите, че искате платинени тонове за косата си, а сте със светла кожа, задължително трябва да заложите на по-ярък грим, за да не изглеждате “измита”. Подчертайте очите с по-тъмни цветове, а за лятото идеалният вариант е морско сини тонове.

За скулите подходяща е розовата пудра, която ще придаде свежест на лицето ви и ще ви помогне да не изглеждате прекалено “ледена”.

И ако подчертаете очите и скулите, нека устните да са по-дискретни – светло розов или безцветен гланц, който просто придава плътност.

Ако обаче сте с по-тъмна кожа, тогава правилата малко се променят. Очите пак трябва да са подчертани, но не прекалено. Може да изпробвате по-ретро look с очна линия, за предпочитане черна, за да контрастира с косата. Внимавайте обаче много с ружа и червилото. Комбинацията от ярки руж и червило с платинено руса коса и тъмен тен, веднага бие на вулгарност. Затова изберете по-неутрални нюанси. Разбира се, ако целта ви е ексцентричност – може да изпробвате ярко червено червило, но само за парти, защото на работното място би изглеждало прекалено пошло.

Червено

Ако сте със светла кожа, е добре да комбинирате червеното с по-студени тонове. Причината е, че червеното по принцип е много ярък цвят и комбинацията с ярък грим става прекалена. Идеално за вас, ако говорим за сенки, е всичко в сивата гама.

Не бива да забравяме също, че натуралните червенокоси дами имат много привлекателен блед тен, така че, ако ще ставате червенокоса, защо да не ги копирате и в това. Затова никакви ярки ружове или тъмен фон дьо тен. Всичко трябва да е бледо, светло и изискано.

За устните също – заложете по-скоро на гланц, отколкото на ярко червило. Може да експериментирате обаче с по-тъмни, убити нюанси – от цвят на грейпфрут до бургундско червено.

Ако сте с тъмна кожа, идеалните сенки за вас ще са в кафявата гама. Това ще ви придаде по-хармоничен вид. Задължително е да носите руж, но по-скоро в коралово-оранжеви тонове, но внимавайте да не изберете нещо прекалено ярко, защото ще изглеждате странно. Това важи и за червилата. Ярко червеното червило, което не отива на цвета на косата, само ще е грешка. Изберете по-тъмни, но топли тонове, например кафеникафи и заложете на гланцове, придаващи плътност.

Кестеняво

Ако сте със светла кожа, имайте едно на ум, че кестенявото може да ви накара да изглеждате по-безлична. Затова избягвайте да ходите без грим, а винаги подчертавайте очите със сенки например в лилавата гама.

Ружът в розови нюанси е необходим, за да придадете свежест на лицето си. За червилото също се препоръчват цветове от тази гама, като трябва да внимавате все пак нюансите да си отиват, защото комбинацията от лилаво и розово може понякога да бъде неуспешна.

Ако сте с по-тъмна кожа, кестенявото много ще ви отива, особено ако добавите златисти нотки в грима. Идеални са сенките в кафеникавата и златистата гама.

Златист трябва да е и ружът, за да се избегне рискът комбинацията от кестеняви коси и по-тъмна кожа да изглежда безлична. Всякакви продукти за лице с частици, отразяващи светлината, са идеални за вас. А за устните може да избирате между прозрачен гланц, за да си придадете по-естествен вид или сексапилното червено червило.

Черно

Ако сте със светла кожа, трябва задължително да подчертаете очите. Използването на спирала трябва да стане всекидневен навик, дори и да не носите грим. И ползвайте винаги абсолютно черна, за да отговаря на новия ви цвят коса.

За руж заложете на бледо розово или със златист отблясък. Не прекалявайте с яркия руж, защото ще изглеждате като кукла и то не в добрия смисъл. Но пък червилото може да е червено. Черна коса, бледа кожа и ярки устни е образ, който се е наложил още от Снежанка.

Ако сте с по-тъмна кожа, правете като италианките. Именно те са олицетворението на красиви тъмнокоси жени. Нека ги имитираме, използвайки по-тъмни цветове за сенки, но не чак прекалено, за да не изглеждате уморена. Тъмно синьо и кафеникаво са за предпочитане пред черното.

За скулите заложете на златист руж, за да изглежда лицето ви свежо. Или изпробвайте комбинация от розов и оранжев руж, но не прекалено ярки.

Устните е добре да са по-дискретни, като се има предвид, че сме подчертали повече очите. Затова ви препоръчваме пастелно розово.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X