Напишете дума/думи за търсене

Да скрием несъвършенствата с подходящ цвят на косата

Можете да се подмладите с няколко години, да се избавите от недостатъците и напълно да промените външния си вид без помощта на пластичната хирургия и дори без скъпа козметика. Достатъчно е да промените цвета на косата си.

За подмладяване

Мислите, че боята служи само да прикриване на побелелите коси? Дълбоко грешите. Правилно подбраният цвят на косата магически прави бръчките и останалите изменения на лицето, свързани с възрастта, по-малко забележими. Избирайте по-светли нюанси – на техния фон белите коси ще са по-малко забележими, а и правилно подбраните светли оттенъци освежават и подмладяват лицето.

Ако не искате драстична промяна и процентът на сивите коси не надвишава 50, може да си направите кичури – няколко тона по-светли или в различни цветове. Този вариант стои добре както на светли, така и на тъмни коси. Често за получаване на подмладяващ ефект е достатъчно към боята за коса да се добави топъл оттенък. Най-добре изберете цвят, който се отличава от естествения цвят на косата ви с не повече с два-три тона. Прекалено тъмните или прекалено светли нюанси може да предизвикат ефект на състаряване.

Цветът на косата е в състояние да подмлади лицето, ако е в комбинация с правилна прическа. Не се изкушавайте да оставите косата си дълга и да я носите прибрана на опашка.

За по-слабо лице

Лесно ще свалите няколко излишни килограма с подбор на правилни дрехи и подходящ цвят на косата. Точно както при дрехите, тъмният цвят на косата прави лицето по-стройно. Но това не означава, че всички пълни блондинки трябва да станат брюнетки. Ако косата ви е светла, може да я потъмните с 1–2 тона или да добавите по-тъмни кичури около лицето. Ако косата ви е тъмна, добавете цветни акценти, но по-далече от зоната на лицето. Линиите на цветните кичури трябва да вървят вертикално – в никакъв случай хоризонтално,тъй като това визуално ще направи лицето по-едро. Ако предпочитате ефекта „омбре”, преходът от тъмно към светло трябва да започне точно от зоната под брадичката – така ще удължите визуално лицето.

За обем

За да добавите зрително обем на тънката коса, може да се възползвате от една от актуалните техники за боядисване – бронд. Бронд представлява преливаща се игра на оттенъците на кафяво и светло. При този тип боядисване се използват минимум три нюанса, които хармонично се преливат помежду си – например кафе, шоколад, златно-русо. По този начин косата визуално изглежда по-гъста, което е чудесен вариант за тънки и редки коси.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X