Напишете дума/думи за търсене

Съвети за брюнетките

Няма какво да се лъжем. Блондинките са облагодетелствани с всякакви съвети как да поддържат косите си здрави и бляскави. Но ако сте брюнетка или имате черна коса, знаете със сигурност, че понякога е малко по-щекотливо да намерите добри подсказки за това какво върви най-добре ръка за ръка с тъмния тон на косата ви.

Съобразете се с тена

Жените с натурално тъмна коса имат по-тъмен или матов тен на кожата. Затова бъдете внимателни, когато избирате основа или пудра за лицето си. Ако се спрете на прекалено светъл нюанс, рискувате да изглеждате като измита чиния или с болнав вид. Убедете се, че фон дьо тенът или праймърът ви се доближават до естествения ви тон на кожата.

Опитайте омбре стила

Макар вече да сме есен, омбре стилът продължава да има своето място не само върху ноктите, но и върху косите ни. Той стои приказно на по-тъмни коси, защото ви дава възможност да изсветлите малко косите си, без да променяте цвета им из основи.

Използвайте черен грим

Гримьорите препоръчват на дамите с тъмни очи и коси да използват очна линия и спирала в катранен нюанс. Той подчертава и засилва обаянието на погледа и косите ви.

Пробвайте с бретон

Има нещо драматично в това бретон в тъмни окраски да гали челото. За да изглеждате шармантно, заложете на този с права форма. Накълцаните краища оставете за тийнейджърите.

Заиграйте се с аксесоари

Без значение какъв цвят на косата имате, аксесоарите винаги са елегантен начин да загатнете с още нещо индивидуалността си. За брюнетки модистите препоръчват по-тъмните нюанси на синьото, зеленото, лилавото или червеното. Ако пък искате да си придадете по-момичешки вид, заложете на светлорозовото и тюркоазеното. Диадеми, копринени цветя и панделки в косите също са подходящи.

Експериментирайте с червеното

Предколедно винаги може да зарадвате косата си с кичури в червено. Нюансът на бургундите ще освежи кадифето на тъмнокестенявата или черна коса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X