Напишете дума/думи за търсене

6 трика за повече красота

Случвало ви се да не искате да заставате пред огледалото с гримове в ръка. Не защото ви е омръзнало да ги използвате или защото смятате, че светът трябва да ви гледа в лицето, както майката природа го е сътворила. А защото знаете какво следва. Спирала върху миглите, но и на клепачите, частици бляскави сенки навсякъде и най-вече на места, където съвсем не им е мястото, червило извън контурите на устните и какво ли още не.

Дори да имате таланта на художник, разкрасяването не е лесна работа и изисква доста упражнения, старание и време преди картината да започне поне малко да прилича на шедьовър. Някои хитрини може да направят живота ви по-лесен. Особено, когато нямате цялото време на света за изящни изкуства.

Едно от най-цапащите и времеизяждащи занимания в името на красотата в домашни условия безспорно е боядисването на косата. Колкото и да внимавате, няма начин да не нарисувате и кожата на челото или слепоочията. Блондинките може и да нямат тези грижи, но всяка брюнетка знае, че след боядисване не е добре да излага зоната около ушите си на показ. За да предпазите кожата от нежелано оцветяване, я защитете предварително, като я намажете със зехтин, бебешко олио или крем.

Почистването на водоустойчивата спирала от миглите може да е истинско мъчение. Не се отказвайте от предимствата й, но за да я отстраните по лесно, нанесете първо обикновена спирала, а след това водоустойчивата. Покрийте клепача си с пластмасова лъжица или стара визитка, докато нанасяте спиралата, за да няма поражения, които след това да се налага да почиствате.

Ако използвате изкуствени мигли и всеки път ви се доплаква, докато ги намествате, разрежете ги с ножица на няколко парчета и ги залепете за естествените едно по едно.

Непокорните вежди може да укротите ефикасно, като напръскате стара четка за зъби с лак за коса и ги пригладите с нея.

Мястото на червилото е на устните, не извън контура им, нито по зъбите. Нанесете малко балсам предварително, за да не пълзи извън очертанията. А ако не искате да остави отпечатък по зъбите ви, съберете устните си във формата на „О” и поставете показалеца си между тях. Извадете пръста, а с него и излишното червило.

Голямата пухкава четка за руж или пудра става не само за нанасяне на грим. Стига да е чиста, с нея може да „изметете” поръсеното по невнимание лице с блестящи сенки за очи. А от блузата може да ги премахнете с лепкавата хартиена ролка, която по принцип използвате за почистване на власинки от дрехите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X