Напишете дума/думи за търсене

Дребните бюти тайни на известните

Моника Белучи сваля грим с вазелин

Всички знаем колко е безмилостен Холивуд към дамите. Днес си секссимвол, утре играеш бабата на някаква старлетка, която току-що се е разделила с пубертета. Все си мисля, че Моника Белучи дори и да играе след някоя и друга декада възрастна старица, ще бъде повече от ярка на екрана с разточителната си красота.

Разкошната си коса актрисата мие два пъти в седмицата, но разрежда шампоана с вода, защото концентрираният му вид е вреден за косата. Почти винаги я оставя да изсъхне от самосебе си. Тази брюнетка е привърженик на зехтина, с който от време на време маже корените и скалпа си. За свежата й кожа е отговорен студеният сутрешен душ и не допуска тя да не е добре хидратирана през деня. Затова под ръка винаги има освежаващ спрей за лице. Бившата любима на Венсан Касел предпочита да сваля грима си с обикновен вазелин. Същото прави и Дженифър Лопес.

Юлиана Дончева сменя кремовете и внимава за произхода на храната

От много години поддържам кожата на лицето си с йонофореза. Правя само тази процедура, при която с галваничен ток в кожата на лицето се вкарват различни полезни вещества. Тя е достъпна за всички, но ефект се постига само ако се прави редовно. Кожата на лицето подхранвам с кремове – дневни и нощни, които сменям. Винаги се допитвам до консултантите в аптеката, които ми посочват най-подходящия за сезона и за състоянието на кожата ми. Не си правя маски в домашни условия, но ползвам зехтин, който е многофункционален. Ако краищата на косата ми са сухи, особено през лятото, час преди баня си правя маска със зехтин. Той дава блясък и свежест на косата. Зехтинът може да се нанася около очите върху нощния крем, да подхрани ръцете, краката и цялото тяло. Където и да го нанесеш, той все е полезен.

Веднъж седмично ходя на масаж, макар и не сега, докато съм бременна. Масажът прави лимфодренаж на тялото, кожата се кръвоснабдява, атакуват се проблемните места, носи усещане за релакс. Когато имам болки в главата, масажът на гърба ми помага много.

Хапвам от всичко, но рядко ям червени меса. Не ги обичам. Напълно избягвам свинско.

Предпочитам риба, а пиле само ако е домашно. Обръщам внимание на произхода на храната. Днес въпросът е не какво ядем като вид храна, а какво качество е. Някои хора са спокойни, защото ядат салати и плодове по цял ден, но ако те са замърсени с нитрати и пестициди, нищо добро не очаква организма. Салатите, които обичам, са от зеле, моркови, домати, краставици, а най-предпочитаната е от спанак. И пак се интересувам как е отглеждан. Голям почитател съм на суперхраните мака, годжи бери, натрошени какаови зърна, конопено семе. С тях се чувствам енергична, а и те пречистват организма.

Всяка сутрин се тегля на кантара у дома и ако съм качила, храня се с по-леки неща през деня. Ако килограмите ми са колкото искам, позволявам си любимите сладки неща.

Важно е красотата да се следи, за да се регулира с хранене

Доброто настроение винаги се отразява на външния вид. Невинаги успявам да съм усмихната поради това, че живеем в страна, в която по-трудно виреят позитивните хора, но се опитвам бързо да изчиствам лошите мисли от главата си.

Жените днес имаме много задачи за вършене и малко време, в което да си обръщаме внимание. Въпреки всичко е добре да дадем предимство на женската си харизма и на женската част от характера си, не да изземваме функциите и поведението на мъжете, защото губим от чара си.

Марги Хранова не поддържа красотата, а настроението си

Много рядко се подлагам на масажи и разкрасителни терапии, но всяка седмица поддържам косата си. Ходя на фризьор, за да я подстрижат, боядисат, подхранят с маски. Накупила съм си много маски за лице, но все не се сещам за тях. Когато режа краставички, тиквички или други дарове от природата си слагам по нещо на лицето, но между другото. Според мен най-важно е човек да има приветливо, младежко и приятно излъчване. Да е със свеж дух. Излъчването и настроението, което носи всеки дава облика на лицето му. Дори и да има бръчки, те няма да се забележат толкова ако е усмихнат, приветлив, с чувство за хумор, симпатичен.

Важно е човек да се разхожда сред природата, да е на чист въздух, да се среща с приятни хора, за да се зарежда с положителна енергия. Мен ме зарежда семейството ми, защото се забавляваме заедно. Често се събираме с моите деца, с внуците. Правим си обеди, вечери. Ходя на спортните изяви на моите внуци, които са футболисти във втори и в осми клас. С мъжа ми имаме къщичка между Перник и Трън, в моя бащин край. Направихме си я прекрасно и там се чувствам супер.

Обичам да хапвам сурови зеленчуци. Учудват ми се как ям суров карфиол или тиквичка, но докато пътувахме по скандинавските страни, се научихме да ги ядем сурови като местните хора. Обичам по-леки храни, не че не си хапвам понякога хубаво свинско или агнешко. Опитвам да не ям много хляб.

Когато ходим на почивка, ми харесва да стоя в басейна, но не съм голяма плувкиня. Понякога ме хваща музата да отида на фитнес, на солариум, но не редовно.

Начинът, по който изглеждаш до голяма степен се дължи на гена, който носиш. Дай Боже да съм наследила този на моите родители. Татко бе над 78 г. и изглеждаше прекрасно, дори косата не му беше побеляла.

Колкото жени съм видяла с ботокс или хиалуронова киселина, все са ми изглеждали подути, подпухнали и неестествени. За мен по-важни са духът, излъчването и настроението, както и думите, които изричаш.

За София Лорен зехтинът е цар

Всички сме чели приказката за грозното пате, което се превърнало в красив лебед. Такава е и приказката на София Лорен, която десетилетия наред изправяла на нокти снимачните екипи с „дългия си нос и широка уста”. „Всеки път беше едно и също – техничарите обясняваха на режисьора, че няма как да ме направят да изглеждам добре. Не и с моя нос и уста. Непрекъснато някой продуцент се опитваше да ме накара да отрежа малко оттук-оттам.” Италианската легенда твърди, че е благословена, защото не е толкова суетна, че да се подложи на пластични операции. Тайната за красотата за нея е в дисциплината. „Ако една млада жена е красива, но не полага грижи за външния си вид, тя ще загуби блясъка си, остарявайки. Ако пък една жена не е кой знае каква хубавица, но е дисциплинирана към себе си, с времето ще става по-привлекателна.”

Въпреки 82-те си години Лорен изглежда така все едно е намерила Извора на вечната младост. Тайната на нейния брилянтен вид е поне 9 часа сън и ежедневните упражнения. Ако не е в кондиция за аеробика, се отдава на дълга разходка в парка. Виновни за прекрасния блясък и малкото бръчки са и любовта й към живота и зехтина. Редовно маже лицето, врата и деколтето си със зехтин, а веднъж в седмицата си взима вана, в която вместо соли, изсипва 100 г от тази растителна мазнина.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X