Напишете дума/думи за търсене

Тайните на най-великите топмодели от 90-те

На последната седмица на модата в Милано Донатела Версаче направи едновременно трогателен жест към покойния си брат Джани Версаче и страхотен медиен удар.

За шоуто си тя покани пет супермодели от 90-те години, които брат ѝ Джани направи световноизвестни. Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Синди Крауфорд, Карла Бруни и Хелена Кристенсен се появиха на подиума, облечени в блестящи златни рокли.

Всички констатираха очевидното - въпреки че наближават 50-те, тези жени са останали все така ослепителни както в миналото. Ето как петте звезди от модния подиум успяха да замразят времето - всяка има своята тайна как да се поддържа във форма през годините.

КАРЛА БРУНИ, 49 г.

Карла Бруни
Карла Бруни

Личен живот: Родена в италианския град Торино, Карла Бруни направи кариера на певица, след като слезе от модния подиум, и стана първа дама на Франция, след като през 2008 г. сключи брак с френския президент Никола Саркози. Славата ѝ започва през 80-те години, когато се твърди, че тя има връзка с легендарния музикант Ерик Клептън. Карла Бруни има две деца - петгодишната Джулия и, от брака ѝ преди Саркози - 16-годишния Орелиан. Произхождаща от много богато семейство, самата тя успява да натрупа състояние от над 11 млн. евро. 

Клаудия Шифър
Клаудия Шифър

Кожа: Кожата ѝ е невероятно гладка и свежа, като се има предвид, че в продължение на години е била пушачка. Твърди се, че е слагала ботокс, но самата тя казва, че ползва само специален френски крем за лице. “Не може да има мъдрост без бръчки”, казва Бруни.

Коса: Прочутият си кестеняв цвят дължи на водещия френски стилист Давид Мале. Подстригване и сешоар в неговия парижки салон излиза около 250 евро. Негови клиентки са Кейт Уинслет, Шарлот Гинзбург, Шарън Стоун.

Гимнастика: Бруни има персонална треньорка - Джули Империали. В упражненията инструкторката комбинира йога и пилатес, като съсредоточава вниманието върху тазовата мускулатура, която нарича “основата на къщата”.

Диета: Според Империали Бруни се радва на наследственост, която не ѝ позволява да пълнее. Тя е висока, с добре сложени рамене и сама споделя, че дори да сложи някой килограм, пак не изглежда дебела, но погрознява. Иначе казано, Бруни няма нужда от диети, но е фенка на напитка от портокал и разкрасяващи билки, сервирана в Париж.

Особености: Пуши електронна цигара. “В живота никога не бихте открили нещо толкова приятно, което да е напълно нетоксично, нали”, казва италианката.

КЛАУДИЯ ШИФЪР, 47 г.

Наоми Кембъл
Наоми Кембъл

Личен живот: Открита за модния подиум на 17 години в нощен клуб в Дюселдорф, тя се е появявала в реклами на “Гес” и е била лице на “Шанел”. Беше сгодена за илюзиониста Дейвид Копърфилд, преди да се омъжи за кинорежисьора Матю Воган през 2002 г., на когото ражда три деца. Личното ѝ богатство се изчислява на около 45 млн. евро.

Кожа: Порцелановата ѝ кожа се дължи на скъпи грижи. Тя редовно ходи на спа и на сцециални масажи на лицето, които продължават около 90 мин. При този масаж се стимулират мускулите и се прави лимфен дренаж, при което лицето си почива напълно и се елиминират токсините.

Коса: Златният ѝ цвят е постигнат с продукти, които самата тя е помогнала да бъдат разработени. Клаудия Шифър използва винаги и балсам, който поддържа цвета по-дълго и придава на косъма здрав вид.

Гимнастика: Бившият топмодел прави дълги разходки с кучетата на семейството, играе тенис, йога и пилатес.

Диета: Клаудия Шифър започва деня с еспресо и яйца. Когато се храни, задължително слуша музика. “Не пазя диета, но се храня здравословно. Например ям по-малко млечни продукти и избягвам глутена. Мисля, че умереното консумиране да дадени храни работи по-добре, отколкото напълно да се отказваш от храна”, казва германката.

Особености: “Не е научно доказано, но някои хора твърдят, че пиенето на бира прави косата по-блестяща и здрава. Разбира се, косата може да се поддържа и със серум, но малко бира няма да навреди”, признава Клаудия Шифър.

НАОМИ КЕМБЪЛ, 47 г.

Синди Крауфорд
Синди Крауфорд

Личен живот: Наоми Кембъл е първата чернокожа жена, която се появява на корица на френския “Вог”. Тогава е на 18 години. Смени много известни мъже, сред които актьорите Майкъл Фасбиндер, Терънс Хауърд, Джералд Бътлър, руския олигарх Михаил Доронин, певеца Ъшър и други. В момента я свързват с тютюневия бос Луис Камилери. Не е била омъжена и няма деца. Личното ѝ състояние се изчислява на 33,5 млн. евро. 

Хелена Кристенсен
Хелена Кристенсен

Кожа: Пристрастена е към определен крем за лице, който използва всеки ден от години.

Коса: Заради десетилетията, в които ѝ слагат екстеншъни, тя получава алопеция, която води до липсата на коса на определени места. Сега е по-внимателна и косата ѝ отново се е възстановила.

Гимнастика: Фигурата си поддържа с йога и пилатес. Обича също да управлява яхта. Боравенето с въжетата на мачтите се отразява добре на формата, посочва Наоми.

Диета: Тя е вегетарианка, през 2014 г. казва пред “Харпърс Базар”, че два-три пъти седмично прави прочистване с плодови сокове. Отбелязва също, че няма време да се храни нормално.

Особености: Три пъти в годината прави детоксикация с коктейл от кленов сироп, лют червен пипер, лимонов сок и вода. “Най-дългият период, в който съм издържала на това, беше 18 дни”, казва Наоми.

СИНДИ КРАУФОРД, 51 г.

Петте най-велики манекенки се появиха заедно в Милано  и ослепиха с външността си - Карла Бруни, Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Синди Крауфорд и Хелена Кристенсен (отляво надясно).
Петте най-велики манекенки се появиха заедно в Милано и ослепиха с външността си - Карла Бруни, Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Синди Крауфорд и Хелена Кристенсен (отляво надясно).

Личен живот: След кратък брак с актьора секссимвол Ричард Гиър тя се омъжи за бизнесмена Ранди Гербър през 1998 г. Имат две прекрасни деца - Пресли, на 18 г., и Кая, на 16. Дъщерята върви уверено по стъпките на майка си и се развива като успешен модел. Синди се е появявала 75 пъти на корица на “Вог”, а се твърди, че тя е най-богата от колежките си - има 84,5 млн. евро.

Кожа: Кълне се в маслата. Едно от тях е рекламирано от самата нея.

Коса: Прекрасната ѝ силна коса е била подлагана на системни грижи години наред. През 2016 г. Синди каза: “Опитвах се да щадя косата си и да използвам колкото се може по-рядко сешоар при оформянето ѝ”.

Гимнастика: Крауфорд влиза в гимнастическия салон, когато е 20-годишна, и оттогава не е излизала оттам. “Работя с персоналната си треньорка Сара Хагман три дни в седмицата. Тя обръща специално внимание на упражненията за врата.” Според Синди този вид гимнастика държи тонизирани мускулите на врата и не позволява отпускане в областта под брадичката.

Диета: Бившият топмодел се храни 80% здравословно през 80% от деня според собствената ѝ формула. Тя започва сутрин със зелен чай и протеинов шейк. Не докосва алкохол, освен от време на време текила с лайм и лед.

Особености: Веднъж седмично ходи на инфрачервена сауна за 20 минути. Това се прави по препоръка на нейния лекар хомеопат, според когото процедурата е необходима за дезинтоксикация.

ХЕЛЕНА КРИСТЕНСЕН, 48 г.

Личен живот: Родена е в Копенхаген, където печели титлата “Мис Вселена - Дания”, през 1986 г. Била е 6 пъти на корицата на сп. “Вог”. Беше сгодена с вокалиста на “Инексес” Майкъл Хътчинс, а после пет години живя с актьора Норман Рийдъс от сериала "Живите мъртви", от когото има син. В момента е сгодена за музиканта Пол Банкс. Тя е много успешен фотограф, а също и бизнесдама.

Кожа: “Баба ми имаше най-красивата и здрава кожа”, казва Хелена. И добавя, че тя не е използвала нищо друго освен вода, сапун и крем за лице. “Използвала съм стотици различни продукти - прекрасно ухаещи масла, скраб и серуми, но всеки път, като отида при баба, се връщам към сапуна, водата и крема за лице”, казва Кристенсен.

Коса: За косата ѝ се грижат няколко известни стилисти в САЩ, както и в салон в Копенхаген. Използва единствено органична боя за коса, а самата тя има собствена линия от продукти с естествени съставки. Използва едно от маслата от тази серия за косата и тялото си.

Гимнастика: Поддържа се с танци на пилон. Сутринта ѝ започва със спринт, който според нея помага много за активизиране на метаболизма. Когато е 30-годишна, започва да се занимава и с бокс. “Пол дансингът е новата ми страст и това е най-трудното нещо, което съм правила”, признава красивата датчанка.

Диета: И нейната диета е умерена, защото всички топмодели се радват на бърз метаболизъм. Кристенсен твърди, че никога не ѝ се е налагало да се ограничава в храненето. “Не мога да живея без хляб и паста. Ям масло и пия пълномаслено мляко. Пристрастена съм към японска храна”, твърди тя.

Особености: Най-постоянният ѝ навик за разкрасяване е използване на ексфолиант от кафе и папая.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X