Напишете дума/думи за търсене

10 начина да изглеждаш с 5 години по-млада (видео)

И изобщо няма да намесваме чичо Доктор! Защото преди да предприемем хирургическа и всякаква друга медицинска намеса, можем много лесно да поизлъжем годинките и сами.

1. Внимавай с цвета на косата

Да оставим експериментите с цвета на косата на Лейди Гага. Колкото по-естествен цвят изберем за себе си, толкова по-младежко ще е излъчването ни. Твърде светлите нюанси не са за предпочитане. Прекалено тъмните също изглеждат изкуствени. В най-добрия случай се спрете на цвят, съвсем близък до вашия естествен.

2. Изберете си подходящ фон дьо тен

Ако до този момент не сте ползвали фон дьо тен, време е да го направите и ще останете доволни. Фон дьо тенът прикрива всички дребни несъвършенства, прави кожата да изглежда загладена и блестяща и визуално смъква поне 5 години от лицето ви. Отгоре на всичко и противно на общото мнение той е полезен с това, че създава предпазен филтър от замърсения въздух и всички боклуци, които имат досег с кожата на лицето ни.

3. Вземете си дънки с малко ликра

Ликрата стяга това, което е под нея, така че винаги поглеждайте етикета, когато купувате дънки. Добре е да държите на естествените материали, но поне 2% от съдържанието им трябва да е от стягащо като ликрата например.

4. Блясък за коса

Вече изборът от продукти за коса е толкова голям, че едва ли ще ви е трудно да си харесате такъв, който предава блясък на косите ви. По едно впръскване на ден и младостта се събужда.

5. Намерете перфектния сутиен

Дори да се наложи да дадете по-голяма сума, струва си. Инвестирайте в хубав сутиен, който ви седи идеално. Понякога се спираме само на форма, която ни допада, или пък на десен, който пасва на повечето ни дрехи. Скъпите сутиени също не са гаранция, че сред тях ще намерите вашия. Минете през няколко магазина и се консултирайте с продавачите. Перфектният за вас сутиен трябва да стои по тялото, без да ви убива никъде, без да има празни места и пролуки, без да ви стяга. С него ще изглеждате като момиченце, каквото и да облечете.

6. Повдигнете окото чрез грим

Издължете окото визуално с помощта на грим. Ползвайте палитри, като слагате винаги в ъгълчетата най-светлия цвят и преливате отвътре навън с по-тъмните. За помощ вижте видеото.

7. Ружът е най-добрият ви приятел

Дори да имате време и желание само за малко фон дьо тен, добавете към общата картинка и руж. Видът на лицето веднага се променя и освежава, а годинките смирено застават в ъгъла.

8. Нещо младежко в облеклото

Съчетавайте дрехите си винаги с някакъв младежки акцент - дънково яке, кожено яке, кецове, маратонки, някой свеж аксесоар.

9. Внимание с червилото

Забравете за прекалено тъмните нюанси, а също и за сухите червила и моливи. Заложете на прасковени и розови цветове, по възможност с блясък и подхранване. Чудесен вариант е също да си купите балсам за устни с цвят - той е лек и може да го полагате много пъти през деня - не цапа, не се напластява, а видът на лицето ви остава свеж за целия ден.

10. Косата - по-къса

Колкото по-къса прическа изберете, толкова по-игриво ще изглеждате. Ако не искате пък да се разделяте с дългите коси, връзвайте ги по-често на опашка, плитка или кок. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X