Напишете дума/думи за търсене

7 трика срещу остаряването на кожата на лицето

Известно е, че навиците (включително и тези, които се отнасят до младостта и красотата) се формират за 21 дни. Това означава, че за около 3 седмици може да си гарантирате младежки вид на кожата.

Спете правилно

Много жени предпочитат да спят на една страна или по корем. Рискът обаче при притискане на лицето към възглавницата е поява на бръчки и отпускане на кожата. Според някои лекари най-правилната поза за спане е по гръб – така сънят е по-здрав и пълноценен.

Нанасяйте крема с потупващи движения

С всекидневното разнасяне на крем по кожата, неизбежно я разтягаме. Затова движенията трябва да са леки, деликатни и потупващи. Експертите съветват да слагате крем на лицето си с безимения прост, който се смята за най-слаб.

Откажете се от пушенето

Пушачките често изглеждат по-възрастни от реалната си възраст. Извън вредните за здравето вещества и възникването на зависимост, цигарите са причина за по-лош тен на лицето, разширени кръвоносни съдове, преждевременна поява на бръчки. Причината е, че веществата, които се съдържат в цигарения дим, разрушават колагена – главният отговорник за красивия и здрав вид на кожата.

Любов към водата

Чистата вода е най-добрият приятел на младостта. Когато приемаме повече вода, чистим организма си от токсините и шлаките и ускоряваме метаболизма, което води до по-добър външен вид. 1,5–2 л вода на ден са достатъчни, за да спрем остаряването.

Нощта е за сън

Работа през нощта вреди на кожата. Дори и да не се налага да ставате рано, не си лягайте след 12 ч. По време на нощния сън клетките на кожата се обновяват, а процесите на възстановяване текат по-бързо и ефективно.

Внимание към храната

Балансираното меню е един от най-важните фактори, които ще ви предпазят от остаряване. Ако държите килограмите в норма, винаги ще изглеждате добре. Не забравяйте обаче, че строгите диети са враг на красотата.

Приемайте полезни мазнини

Рибеното и лененото масло, както и омега-3 киселините са важен източник на младост и привлекателност. Те предотвратяват преждевременното образуване на бръчки и увисването на кожата, успокояват възпаленията, лекуват алергии и екземи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X