Напишете дума/думи за търсене

Навици, които образуват бръчки

Кожата на лицето по своята структура значително се отличава от останалата част от тялото, тъй като е по-тънка и уязвима. Това е причината, поради която признаците на остаряване се забелязват първо на лицето. А върху появата на бръчки въздействат и такива неизбежни за градската среда фактори като стресът, замърсяването на въздуха и вредните храни. Има някои рискови всекидневни навици, които съдействат за добавянето на нови, дълбоки бръчки. Кои са те и как да се предпазите?

Спане с лице към възглавницата
Звучи смешно, но лицето ни също може да променя формата си. Ако всяка нощ разтягате кожата си върху грубата памучна тъкана на калъфката за възглавница, ускорявате появата на бръчки. И в добавка може да получите асиметрия на лицето.
Ако не можете да промените навика си да спите с лице към възглавницата, поне използвайте копринена или сатенена калъфка – гладката повърхност на спалното бельо се облекчи ситуацията.

Твърде много декоративна козметика
Младата кожа е тази, която диша. Повтаряйте си тази мантра всеки път, когато се чудите дали да нанесете на лицето си и основа, и фон дьо тен, и пудра, и бронзант. Не пропускайте редовно да излизате без грим – така ще дадете на кожата си допълнителна порция кислород.

С грим през нощта
Дори и любимият да заспи в прегръдките ви, това не е повод да останете и през нощта с макиаж. Кожата има памет и отмъстително си „връща” за всяка нощ, когато пропускаме внимателното почистване.

Небрежно отношение преди 40
Дори и кожата ви да е мазна, тя има нужда от хидратация. Дори и да нямате бръчки, трябва да вземете превантивни мерки срещу появата им. Прекомерната доза слънце и строгите диети са фактори, които ускоряват появата на бръчки, затова е необходимо да помислите за първите признаци на остаряването, още преди да станат видими. Подходящо подбраната според възрастта и типа кожа козметика, плюс задължителните 8–9 часа сън на денонощие са най-добрата защита срещу бръчки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X