Напишете дума/думи за търсене

Бързо подмладяване на косата с 10 години

Възрастта на жената се изписва най-вече на ръцете и на деколтето. Така казват, но де да беше само там. Годините оставят автографи и покрай очите, устните и между веждите. Навсякъде, чак в косите. А те съвсем не изглеждат както преди. По-малко са, по-сухи, изтощени, безхарактерни, сякаш им е все едно.

На вас обаче съвсем не ви е, искате косата си обратно. Друг е въпросът, че възрастта изобщо не е щедра и няма намерение да преговаря, за да ви я върне. Затова ще трябва да я надхитрите.

Отново мека коса

С маски, които подхранват дълбоко и възстановяват липидите. Може би доскоро не се е налагало да ползвате такива, но възрастта обърква естественото омазняване не само на кожата, a и на косата. Не забравяйте и за термозащитата, преди да се хванете за пресата или сешоара. И без това усещате косата си твърда и чуплива, няма нужда да утежнявате положението с топлинната обработка.

Обемът не е загубен завинаги

Колкото повече се приближавате към 40-те, толкова по-голям е шансът да започнете да виждате бяло в косите. Косата не е така гъста вече. А и тази, която ви е останала, мързелува върху скалпа. Ако не искате да се подлагате на специализирана терапия, която струва средства и не гарантира, че гривата ви отпреди 20 години ще се върне, заложете на стилизирането. Обем, обем, обем, нужен ви е спешно. Козметичната индустрия има какво да ви предложи. Има продукти, подходящи за вашия тип коса. И такива на растителна основа, които няма да я подложат допълнително на стрес.

Маскирайте сивото

Кой каквото ще да казва, сивото е равносилно на старо. Много малко са дамите, на които сребърното в косите приляга по-елегантно, даже по-шик от естествения цвят. За щастие боята за коса отдавна е открита. Възползвайте се, върне на гривата си част от загубената младост.

Подсилете блясъка

Боядисването на косата ще ви даде известна преднина, но може да не е достатъчно. Намалете честота на измиването с шампоан, използвайте по-рядко сешоара. Започнете да третирате косата с етерични масла под формата на маски. Ако не се доверявате на готовите в магазина, пригответе ги сами у дома или просто затоплете малко кокосово масло или зехтин и направо го нанесете на косата. Оставете да подейства за около 20 минути и измийте с шампоан.

Намалете дължината

Дори и два сантиметра да отрежете от косата, ефектът ще е положителен. Видимо по-жизнена, по-свежа и добре изглеждаща коса. Но ако имате смелостта да дадете повече свобода на коафьора, резултатът може да е поразителен. По-късата коса се поддържа и стилизира по-лесно. Обновява се по-бързо и не на последно място - придава по-младежки вид.

Разчупете прическата

Вече не сте за високо стегната опашка, нито за небрежни къдрици от вида „както възглавницата е решила“. Но може да си позволите тук-там по-късо, на места по-дълго. Експериментирайте с нюансите на цветовете, кичурите и зигзага. Спомнете си какво е да имате бретон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X