Напишете дума/думи за търсене

Натурални начини за премахване на лицевото окосмяване

Според статистиката хирзутизмът, известен още като окосмяване в необичайни зони, засяга около 5-10% от жените от всички възрасти.

За справянето с този проблем се предлагат различни процедури, в това число и доста болезнени.

Екипът на „Мила“ събра за вас далеч по-инвазивни и естествени методи за справянето с този естетически проблем.

Лук и босилек

2 средни глави лук

10-12 листа босилек

От главите лук извадете внимателно тънките прозрачни мембрани между отделните слоеве на зеленчука. Начукайте ги заедно с босилека до степен на паста. Нанесете я върху окосмения участък. След 25 мин измийте с топла вода. Правете това 3-4 пъти седмично в продължение на 1-2 месеца.

Макар че лукът улеснява растежа на косата, когато се използва заедно с босилек, това дава обратен ефект и помага да се отървем от нежеланото окосмяване на лицето.

Тази смес е подходяща за всички видове кожа.

Лавандулово масло и масло от чаено дърво

1 ч. л. лавандулово масло

4-6 капки масло от чаено дърво

Смесете лавандуловото масло с масло от чаено дърво. Нанесете сместа върху окосмения участък с помощта на тампон. Правете това 2-3 пъти дневно в продължение на поне 3 месеца.

Лавандуловото масло и масло от чаено дърво имат антиандрогенни свойства, които помагат при отстраняването на нежелото окосмяване по лицето и други деликатни зони.

Тази смес е подходящаза мазна и склонна към акне кожа.

Мед и захар

1 с.л. мед

2 с.л. захар

1 с.л. вода

Сложете захарта в купа и добавете меда и водата към нея. Поставете сместа в микровълнова печка за около 30 сек, или докато захарта се разтвори и се смеси с другите продукти. Нанесете паста върху участъците с нежеланото окосмяване. Сложете памучна лента върху сместа и я оставете да се охлади за няколко секунди.

Издърпайте лентата в посока, обратна на растежа на косъма. Повтаряйте толкова често, колкото е необходимо.

Тази маска премахва незабавно цялото нежелано окосмяване и перфектно ексфолира мъртвите клетки на кожата.

Подходяща е за всички видове кожа.

Овесена каша и банан

2 с.л. овесена каша

1 узрял банан

Намачкайте банана и разбъркайте заедно с овесената каша. Нанесете голяма част от пастата върху желаните места и я разтъркайте с кръгово движение.

Оставете да престои 15-20 мин и след това измийте със студена вода. Правете това 1-2 пъти седмично.

Овесена каша има зърнеста структура, която я прави добър ексфолиращ агент за кожата на лицето. Сместа е подходяща за всички видове кожа.

Желатин и прясно мляко

1 с.л. неароматизиран желатин на прах

3 с.л. пълномаслено прясно мляко

няколко капки лимонов сок

Смесете продуктите и загрейте в микровълнова печка за 15-20 сек.

Оставете я да изстине за няколко секунди, след това я нанесете директно върху лицето. Маската трябва да стои върху проблемните зони в продължение на 5 мин, след това да я отлепете с пръсти. Правете това толкова често, колкото е необходимо.

Маската е изключително лепкава и може да отлепи незабавно всички нежелани косми. Тя също може да помогне за справяне с черни точки и мъртви клетки на кожата.

Подходяща е за всички видове кожа с изключение на чувствителни и склонни към акне.

Белтък и царевично нишесте

1 белтък

1/2 с.л. царевично нишесте

1 с.л. захар

Смесете белтъка със захарта и царевичното нишесте към него и бъркайте до получаването на гладка паста. Нанесете върху проблемните участъци върху лицето и оставете да изсъхне за около 20-25 мин. След като стане достатъчно твърда, я отлепете от кожата. Правете това 2-3 пъти седмично.

Белтъците се залепят здраво към лицевото окосмяване и ги изтръгват толкова добре, колкото коламаска.

Подходящо за всички видове кожа с изключение на податливи към акне и чувствителна.

Картофи и леща

1 ч.ч. леща

1 белен картоф

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. мед

Накиснете лещата във вода за една нощ. На сутринта я блендирайте до гладкост.

Пасирайте и картофа и след това го минете през сито, за да извлечете възможно най-много сок от него. Смесете го с пастата от леща, добавете меда и лимоновия сок. Нанесете микстурата върху засегнатите области и я оставете да действа 20-30 мин. След като напълно изсъхне, я махнете с пръсти. С нея ще падне и нежеланото окосмяване. Правете това 1-2 пъти седмично.

Лещата улеснява изваждането на косъмчетата, докато картофите имат естествени избелващи свойства, които помагат да се изсветлят останалите косми и да се направят по-малко видими.

Маската е подходяща за всички видове кожа, но ако имате суха кожа, не забравяйте да използвате овлажнител след процедурата.

Папая и куркума

1 сурова и белена папая на кубчета

1/2 ч.л. куркума

Пасирайте папаята и прибавете куркумата. Нанесете паста върху частите на лицето си с нежеланото окосмяване. Масажирайте внимателно кожата си и оставете маската 15-20 мин. Измийте с топла вода. Правете това 2 пъти седмично.

Ензимът папаин, намиращ се в суровата папая, разгражда кутикула на човешката коса и я кара да пада. Маската е подходяща за всички видове кожа.

важно

Бъдете търпеливи, когато изпробвате тези домашни разкрасителни средства. Ефектът от повечето от тях обикновено отнема по-дълго време.

Преди да използвате някоя от комбинациите, вземете горещ душ, за да отворите порите на кожата си.

Пийте много вода, както плодови и зеленчукови сокове, за да бъдете хидратирани и за да може кожата да получава основни витамини.

За да балансирате хормоните си и да намалите растежа на нежеланото окосмяване, се придържайте към здравословна диета и редовно спортуване.

Ако забележите необичаен растеж на космите заедно с намален размер на гърдите, задълбочаване на гласа или увеличаване на мускулната маса, консултирайте се с доктор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X