Напишете дума/думи за търсене

За какво подсказва окосмението по лицето при жените

Ако сте една от жените, които страдат от хирзутизъм, или с други думи имате окосмение по лицето, сте запознати с естетическия дискомфорт.

За щастие това не е състояние, което да не бъде коригирано с добра лазерна, фото или друг тип епилаторна техника.

Кои са петте най-чести причини за космите по брадата и лицето при жените?

Промяна в хормоните

По време на пубертета, бременността или менопаузата не са изключение хормоналните промени може да причинят хаос във външния вид. В повечето случаи тези промени са временни, но при дами в менопауза може да се наложи хормонално заместваща терапия, за да се облекчат малко симптомите.

Синдром на поликистозни яйчници

Това заболяване влияе не върху баланса на хормоните естроген и прогестерон, но и е възможно да „подари“ ненужно лицево окосмяване при дамите. Специалистите съветват жените, страдащи от СПЯ да намалят млечните продукти.

Синдром на Кушинг

Той се проявява, когато тялото започне да произвежда прекалено много кортизол – т.нар. хормон на стреса, който се намира в надбъбречната жлеза, и може да е отговорен за нежеланите косми по лицето.

Лекарства

Някои орални контрацептиви може да причинят прекалено окосмяване на лицето, най-вече в областта на брадичката. С излишна окосменост може да ви сдобият и стероидите.

Генетика

Оказва се, че за излишните косми по лицето може да бъде обвинявана и расата, от която е жената. Европейките, азиатките и дамите от Близкия Изток са по податливи на това козметично и физиологично неудобство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X