Напишете дума/думи за търсене

Ако цикълът е по-обилен от обичайното, едно от тези 4 неща може да е причината

Никой не знае познава менструалния ви цикъл по-добре от вас и затова знаете какво е нормално и какво не.

Някои жени имат по-обилно кръвотечение в началото на цикъла, а след това обемът намалява. Други имат леко кръвотечение, а трети се оплакват от обилно такова в продължение на четири дни или повече.

За обилна менструация (менорагия) се смята, ако загубите поне 60 мл кръв по време на цикъл. Това означава, че сменяте превръзката или тампона на всеки 1 до 2 часа през по-голямата част от менструалната седмица. Възможно е също да изхвърляте съсиреци.

Ако сте забелязали, че цикълът ви е по-обилен от обикновено, може да има някои здравни причини зад това.

Миома

Утробните фиброзни разраствания, познати и като миоми, може да причинят тежко кървене, както и съсиреци. Някои жени може да не забележат симптомите, докато не навършат трийсет и повече години. Миомите може също да удължат времето на цикъла и да причинят анемия.

Синдром на поликистозни яйчници (СПЯ)

Хормоналните дисбаланси може да доведат до нередности при овулация, какъвто е случаят със СПЯ. Матката излющва обвивката си по време на менструация, след като не настъпи бременност.

Но когато Синдромът на поликистозните яйчници се намеси в работата на овулацията, този дисбаланс може да причини допълнително излющване по време на менструация поради изхвърлянето на натрупвания. Ако имате други симптоми на СПЯ, като качване на килограми или окосмяване, отидете на гинеколог.

Ендометриоза

Въпреки че е трудно да се диагностицира, ендометриозата възниква, когато тъканта расте извън репродуктивните органи. Ендометриозата причинява тежки менструални спазми и обилно кървене, като понякога се появява и кървене между циклите.

Лекарства

Някои лекарства може да причинят обилно кървене. Такива са антикоагулантите, антидепресантите или медикаменти, използвани за лечение на биполярно разстройство.

Какво означава, ако кървите по време на секс

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X