Напишете дума/думи за търсене

8 факта за женското тяло, които ще помогнат на здравето

Женското тяло е доста сложно и много жени нямат представа какви са уникалните биологични свойства на тялото им.

Знаете ли, че е по-добре да посетите зъболекар или да отидете на кола маска през последната седмица на менструалния цикъл? А чували ли сте, че еластичността на гърдата зависи от количеството течност, която една жена консумира.

Предлагаме ви уникални факти за женското тяло, които значително ще улеснят живота ви.

1. Прекалените тренировки може да нарушат менструалния цикъл

Доказано е, че физическите тренировки може да намалят болката по време на менструация. Обаче ако жената прекалява с упражненията, това може да има обратен ефект. Прекомерната физическа активност води до хормонален дисбаланс в организма, кое пък може да наруши цикъла. Това не означава, че трябва да спрете да посещавате фитнес залата, но внимавайте да не предозирате със спорта.

2. Гърдите са отражение на здравето

Женските гърди може да бъдат индикатор за състоянието на вашето здраве, дори и да не изпитвате никаква болка в тях. Секретирането от млечните жлези може да сигнализира както хормонален дисбаланс, така и за разстройство в работата на яйчниците. Понякога това може да е сигнал за наличието на карцином. Ако почувствате сърбеж в зърната или забележите някакво дразнене под гърдите, може да е признак на алергия към препарат, който използвате, или към материята на сутиена.

3. Теглото не показва състоянието на здравето на вашето тяло

Няколко килограма повече не означава непременно, че имате здравословни проблеми. Покачването на теглото зависи от хранителните навици, наследствеността и физическия състав на тялото. Вътрешните органи на пълните хора може да бъдат много по-здрави от органите на слабите хора.

4. Гърдите може да увиснат поради липса на вода

Липсата на вода в тялото води до промяна в състоянието на кожата. Без вода тя става суха и отпусната. Ето защо, за да предпазите гърдите си от увисване, е важно да следите водния баланс на тялото си.

5. Цветът на устните показва здравословното състояние на черния дроб

Ако устните ви бързо губят цвета си и стават бледи или, обратното, придобиват наситени тъмни цветове, това може да означава проблем с черния дроб.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X