Напишете дума/думи за търсене

Ако кървиме по време на секс - какво означава?

Ако има едно нещо, което никога не изглежда толкова страхотно, както е във филмите, това е сексът. Холивуд приповдигна неговата изящност до такава степен, че повечето хора, които са неопитни в него, са склонни да мислят, че той винаги се случва по мед и мляко. В действителност сексът е пълен с всякакви неловки, а понякога и с някои гнусни моменти.

Понякога се получава единият от партньорите да пръцне неволно. Друг път ерекцията пък ще предаде господина, а нерядко и двамата се озовавате на пода от прекалено търкаляне в кревата.

Случва се и кървене по време на секс. Това е нещо, което се случва на всяка жена поне веднъж в живота й. Има няколко причини за появата на този дискомфорт. Някои са безобидни – като внезапно дошъл цикъл или загуба на девственост, но има и такива, които не бива да подминавате с лека ръка.

1. Вашите усилия да имате бебе се изплащат

Когато оплодено яйцеклетка се закрепя към стените на матката, е възможно да имате имплантационно кървене. То често е само няколко капки кръв, която престава почти незабавно. Ако се опитвате да забременеете, поздравления! Може да сте бременна.

2. Ако вече сте бременна, това не е добър знак

Жени, които чакат бебе и кървят обилно по време на секс, особено в по-късните етапи от бременността, трябва незабавно да се обадят на лекар. Това може да е признак за спонтанен аборт или усложнения.

3. Ако сте пропуснали приема на контрацептив

Хормоналните медикаменти за контрол на раждаемостта, които не се приемат редовно, може да доведат до нередовни периоди или до зацапване.

4. Може да бъде и симптом на полово предавана болест

Полово предаваните заболявания имат широк спектър от различни симптоми, включително кървене по време на секс. Хламидията и гонореята може да дадат такава картина по време на секс.

5. Наличие на карцином

Ракът на шийката на матката и ракът на матката са известни с това, че причиняват кървене по време на секс. Правете си често цитонамазка и профилактични прегледи, за да избегнете риска от развитие на тези два вида карцином. Необичайно вагинално кървене е един от най-честите признаци на рак на шийката на матката.

6. Екстремният стрес може да бъде виновник

Тежки дни в офиса? Трудни времена у дома?

Проучвания многократно показват, че стресът може да разклати хормоналните нива и че екстремните нива на пренапрежение може да причинят проблеми, свързани с цикъла. Макар и рядко, възможно прекомерният стрес да причини зацапване при някои жени.

7. Ако имате чувствителна кожа или се възстановявате от медицинска интервенция

Сексът е свързан с много търкания, които в повечето случаи водят до оргазъм, но понякога и до прокървяване. Ако имате чувствителна кожа, все още не сте се възстановили след скорошно раждане, операции или имате вагинални полипи, това може да доведе до кървене по време и след секс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X