Напишете дума/думи за търсене

Малките неща, които сриват хубостта

Няма жена, която да не иска да бъде красива. В собствените си очи, в тези на половинката или в очите на потенциалния любим. Малко са щастливите представителки на нежния пол, които природата е надарила с безупречна естетическа божественост в женско тяло. В повечето случаи красотата е резултат на много усилия, за който голяма част от мъжкото човечество дори не подозира.

Близо 90% от мъжете тънат в заблудата, че жената срещу тях е красива по природа. Формите и чертите й са изваяни по рождение, а това, което виждат, е голата истина. Поне на пръв поглед.

Разбира се, ние също имаме пръст в създаването и поддържането на тази заблуда. Всяка от нас има своя бюти тайна и я пази зорко дори от най-добрата си приятелка, камо ли от мъжа до себе си.

Едва ли има жена, която охотно да застане пред любимия си със залепен пластир над горната си устна или да сподели с него процедурата по отстраняване на смущаващия божи дар от зоната на бикините.

Според статистиката над 90% от жените не биха го направили. Също толкова дами не биха избелвали зъбите си в негово присъствие. Близо половината предпочитат да запазят скубането на веждите си в тайна, а 36% от жените боядисват косата си само насаме.
Повече от ясно, че не сме направени по калъп и няма такъв, в който да трябва се вместим, за да погалим мъжкото око. Истината обаче е, че дяволът живее охолно в детайла и заради него доброто впечатление от общата картина може лесно да се развали.

Заключете вратата на банята отвътре и извадете душата на огледалцето от стената, докато не си признае коя е най-красива на земята.

Пъпките
Дори и да сте приключили отдавна с пубертета, те продължават да напомнят за себе си. Удрят право в десетката на челото ви, на брадичката и най-вече на самочувствието ви. Може би вече сте опитали повечето препарати за унищожение на вулканичната дейност върху лицето си, но червенината упорито показва рогата си под пудрата.

Пробвайте бърза криотерапия срещу пъпките. Вземете кубче лед и го сложете върху засегнатото място. Това ще успокои подуването.
Капките за очи, които ползвате при зачервяване, могат да помогнат и в борбата с пъпките. Намажете ги директно или с памуче, напоено с разтвора.
Босилекът също е добро средство, при това натурално. Нагрейте на пара лист от билката и наложете върху подутината.

И не забравяйте, гримът може да прикрие даден недостатък, но може и да го подчертае. Изберете подходящ цвят на коректора според тена на кожата си. Не се изкушавайте от тонове в много светлата гама и слейте добре камуфлажния макияж с околния.

Пожълтяване на зъбите
Лъчезарната, сияеща усмивка е едно от първите неща, които мъжете забелязват в една жена. Проучвания показват, че усмивката е на второ място след очите. Гърдите, за сведение, са на трето, а теглото е едва на пето място – след косата. Зъболекарят е този, който ще даде най-добрия съвет за вашите зъби, но може да опитате и с някои подръчни средства.
Включете в менюто си ябълки, моркови и целина. Тези храни съдържат естествени абразиви и са добри помощници в борбата с бактериите в устната кухина и плаката, а това респективно е добра новина за здравите и блестящи зъби.
Дъвченето на дъвка също може да помогне, както и четкането на зъбите със сода и натриването им с вътрешната страна на портокалова кора. Най-важното за белотата на зъбите остава здравословното хранене, поддържането на добра хигиена и избягването на прекомерни количества чай, кафе, никотин.

Окосмяване по лицето
Съвсем нормално е лицето ви да не е гладко и чисто като от снимките на големите звезди, макар и с малки изключения. Фотошопа на страна, космите по женското лице са естетически смущаващ фактор, както за мъжете, така и за самите жени. Обвинете смело майката Природа за тази несправедливост и приемете факта.
Благодарение на козметичната индустрия косъмчетата над устната има начин да бъдат замаскирани и отстранени. Пинсета, коломаска, депилатори, фотоепилатори, препарати, които ги правят по-светли и незабележими. Професионалната помощ на дерматолога и апаратурата, с която може да помогне за проблема, остава най-доброто решение. Същото се отнася и за недискретния мъх в зоната на брадичката.

Не се изкушавайте обаче да изсветлявате косъмчетата с носа. Дори не посягайте към пинсетата за тях. Болката, която ще си причините е най-малкият ви проблем. Те са важни за здравето и ви трябват. Единственото, което може да им причините е внимателно подстригване, ако дължината им е твърде притеснителна за окото.

При веждите въпросът с излишното окосмяване стои по друг начин и трябва да се действа смело. Понякога те се различават една от друга като форма и дебелина, друг път не е ясно къде свършва едната и започва другата. Ако ви предстои да се заемете с формата на веждите си за първи път, подходете предпазливо с пинсетата от долната страна и не закачайте смущаващите косъмчета от горната. Потърсете съвета на козметик, ако се налага. В противен случай рискувате да се сдобиете изведнъж с твърде учудено или сърдито изражение на веждите. Или преди да се усетите да не е останало почти нищо от тях. А нали помните, очите и зоната около тях са първото нещо, което мъжете забелязват.

Не подстригвайте миглите си, за да пораснат. Няма да харесате изхода от подобно начинание. Опитайте да ги сгъстите и удължите с грим или с поставянето на изкуствени. Не ги боядисвайте с боя за коса, ако са твърде светли. Рискът за здравето на очите е голям.

Каквато и козметична процедура да изберете в името на разкрасяването, си спомнете, че твърде хубаво не е на хубаво. Пък и мъжете обичат кралиците на красотата, но предимно когато ги дават по телевизията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X