Напишете дума/думи за търсене

Тази процедура стяга кожата и ни подмладява

Няма нищо нередно в желанието ни да изгоним част от годините, които вече са отпечатани на лицето ни. Има начин да върнем хода на времето, и то без помощта на ботокс. С радиочестота, или т.нар. биполярен ток, се стягат контурите на лицето и кожата е по-млада. За този начин на разкрасяване говори дерматологът д-р Сияна Живкова.

Лифтинг без скалпел

Щадящ кожата вариант е методът с обработване на лицето със съвременен лазер от последно поколение, който работи с радиочестотен ток. Той се комбинира с интензивно охлаждане. А след няколко процедури от по 40 минути, лицето изглежда така, сякаш времето се е върнало 5 години назад.

При работа, токът влиза дълбоко в кожата. Достига до самата дерма, където колагеновите и еластиновите влакна държат лицето опънато, стегнато и младо. С напредването на възрастта, обаче, тези влакна стареят, отпускат се и се нуждаят от стягане. „Благодарение на биполярната честота токът преминава през колагеноеластиновата мрежа, като търси път през най-ниското съпротивление. Затова минава през старите влакна, които са по-отпуснати и изтънели, и ги стопява. Топлината на лазера ги изпарява“, обяснява дерматологът д-р Сияна Живкова.

Там, където са били старите влакна се образуват нови. Фибробластите генерират млади влакна, които придават по-стегнат тургор (еластичност – бел.ред.) и реструктурират кожата. Така тя добива по-младежки вид. За да узрее новият колаген и за да поеме функциите си, са необходими 20 дни.

Няма странични ефекти

Процедурата е известна още като „лифтинг в обедната почивка“, защото се прави бързо и лесно, няма странични ефекти и след минутите в дерматологичния кабинет жената може да излезе без зачервяване или подуване по лицето.

С радиочестотния лазер се третират зони в областта на очите, лицето, шията и деколтето. Може да се избере една зона или няколко и затова времето за работа е между 40 мин. и час. „Желаният резултат идва с натрупване на ефекта и след 4-5 процедури през 21 дни, колкото е един цикъл на регенерация на клетките. След това на половин – една година се прави по една поддържаща процедура или в зависимост от това доколко кожата губи своя тонус“, обяснява д-р Живкова.

Стяга ръцете и корема

Радиочестотният лифтинг може да стегне кожата не само на лицето, но и на корема, ръцете... „Много добър резултат дава след раждане. Когато жената свали излишните килограми и възстанови обичайното си тегло, обикновено около пъпа се събира излишна кожа. Тя се прибира и стяга много добре с радиочестотния лифтинг. Ефект има и върху отпусната вътрешна страна на бедрата“, обяснява д-р Живкова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X