Напишете дума/думи за търсене

Истината за естетичните корекции

Д-р Валянова е един от най-популярните лекари дерматолози в страната. Нейната експертиза е особено ценна, когато става дума за естетични корекции и антиейдж процедури.

Д-р Валянова, как може да определите почерка си като естетичен дерматолог?

Работя премерено и безопасно. Според мен най-добре се получават тези корекции, към които се подхожда деликатно, с усет за пропорциите и внимание да се запази естественото изражение. Имам отговорност към здравето на всеки пациент. Стремя се да изградя продължаваща във времето стратегия за запазване красотата и младостта му, не работя „на парче“.

С течение на времето всяко лице се променя по своему, но най-общо кожата се нуждае от три неща: стимулация на колагена, дълбока хидратация и възвръщане на обемите или тъканите на местата, където са били.

По-агресивно действам при отстраняване на дефекти като бенки и фиброми, белези, стрии. Докато антиейдж подходът е внимателен, комплексен, последователен.

Разбира се, през цялото време от първостепенно значение са безопасността и здравето, затова не си позволявам компромиси с качеството на продуктите. Ползвам голяма палитра материали, но само от престижни марки от най-висок клас. Като лекар имам отговорността да не предлагам процедури, които не са подходящи за възрастта или състоянието на човека, който ми се е доверил.

Много се пише и говори за естетичните коркекции, но дали хората са добре запознати с всички специфики и дали знаят какво да изберат за себе си? Вие например кои процедури предпочитате?

За да постигна максимални резултати, ползвам всички достижения на съвременната естетична медицина. Мезотерапията и плазмотерапията са особено удачни като базова терапия, за да подготвят кожата за бъдеща работа. Те са плод на сериозни научни разработки, добре балансирани, а вложените в тях компоненти хидратират, дълбоко подхранват и ревитализират кожата. Подходящи са при фотостареене, увреждане на колагеновите и еластиновите влакна. Познатата като „вампирски лифтинг“ процедура - обогатената със 7 фундаментални растежни фактора плазма, също интензивно провокира процесите на регенерация и дава бързи резултати.

Често назначавам апаратни процедури - лазер или радиочестота за стимулация на колагена, изравняване на тена, възвръщане здравината и плътността на кожата.

Несъмнено ботоксът има своето място за заглаждане на мимическите бръчки (това са линиите между веждите, около очите или на челото, получени от движението на мускулите през годините).

Дермалните филъри са незаменими при възстановяване на загубения обем. С тяхна помощ постигам плътни, сочни устни, запълвам назолабиални, марионетни бръчки и коригирам хлътвания в слъзната долина. Предпочитам умерени количества дермални пълнители, но поставени майсторски.

Напоследък желани са конците за лифтинг и мезоконците. Тяхното действие не се ограничава само до биостимулация на зоната. Те уплътняват, повдигат, изпъват отпуснати тъкани. Работя с най-добрите и доказани конци. Щастлива съм, че с тях мога да постигна качествена, сериозна промяна на лицето и шията. Като метод те са много по-щадящи и със значително по-кратко възстановяване от пластичната хирургия, но като резултати я доближават. След тредлифтинг пациентите ми се чувстват по-млади, привлекателни и свежи.

Кои са най-често срещаните грешки?

В периода на израстването най-големият проблем е акнето. Оставено без компетентно лечение и подходяща терапия, то причинява белези не само върху кожата, но и наранява самочувствието. Препоръчвам на родителите да обърщат внимание на младежкото акне, да се допитват до специалист, защото дори и най-тежките му форми имат своето решение. В "Хил клиник" имаме отлична техника, работя с екип от медицински козметици и успяваме да овладеем състоянието.

Когато става въпрос за използване на инжекционни методи, обикновено неестетично усещане носят свръхкорекциите, например когато обемите в устните са прекалени. Друг неприятен ефект е твърде скованото лице, на което е ограничена всяка мимика. В съвременната естетика се налага идеята е да изглеждаш възможно най-добре за своята възраст, а не да „спреш“ хода на времето.

Какво ви отличава като професионалист?

Отдадена съм на професията си и стремежа да поддържам високо темпо на професионален растеж. В същото време отдавам значение на детайла, поддържам баланс между иновациите и традиционните методи. Не спирам да се обучавам и усъвършенствам, да се информирам за новостите в бранша както чрез най-големите форуми и конференции, така и включвайки се в практически обучения и уъркшопи.

За консултация с д-р Елеонора Валянова в "Хил клиник" може да запазите час на 02 439 3131.

Промоционално предложение (важи до 31.07.2018): При извършване на лифтинг с конци получавате 50% отстъпка от стойността на филър по избор.

X