Напишете дума/думи за търсене

д-р Лидия Ванеска: Лифтингът с конци е комбинация между медицина и изкуство

Д-р Лидия Ванеска, естетичен дерматолог в "Хил клиник", е усвоила „висшия пилотаж“ в професията си – поставянето на мезоконци и конци с лифтинг ефект. Ето какво мисли тя за естетичните корекции, които новият метод й дава възможност да извършва.

Д-р Ванеска, как конците се превърнаха в новата мания?

Идеята на тази неинвазивна процедура е изключителна сама по себе си – лифтинг и витализиране на кожата, но без скалпел, а с помощта на няколко фини конеца, образуващи вътрешна „арматура“ в кожата. Създадени са от д-р Суламанидзе преди повече от 20 години и днес няколко компании произвеждат мезоконци. Уникалното при тях е, че веднага след процедурата подобрението на контура е видимо, а пациентът може да се върне към ежедневните си задължения. В сравнение с други подходи като пластичната хирургия например при тредлифтинга няма нужда от дълъг възстановителен период и не се засяга повърхността на кожата.

Всеки тип конец има различни свойства и се използва за получаване на различен резултат в зависимост от нуждите и състоянието на кожата в отделните зони. Има конци за стимулиране на повече колаген, конци за по-голямо повдигане със силен лифтинг ефект, със специфична структура /зъбчати, като котва/, за дълбоки бръчки и т.н. Комбинацията от конци за всеки отделен пациент се избира от лекаря в зависимост от проблема и желаната трансформация. Често лицето се нуждае от подготовка било с плазмотерапия, било с апаратна или инфекционна процедура.

Защо обаче са малко дерматолозите, които успешно работят в тази насока?

Позната като алтернатива на пластичната хирургия, терапията с биоревитализиращи и подвигащи конци изисква множество умения. Въведени по определена схема и кобинация от опитен специалист, конците са много ефективни и реално могат да отложат във времето хирургичните корекции. Самите конци, фини като човешки косъм, се имплантират така, че да не се усещат на допир. Те имат действие отвътре навън - освен първоначалния ефект на стягане, терапията се отразява благоприятно на зоната в продължение на месеци след поставянето. С течение на времето конците се разграждат и уплътняват кожата, създавайки собствен колаген. Ето защо само професионалисти с голяма практика, с точна ръка, с усет към спецификите на всяко лице могат да постигнат естествени и впечатляващи резултати. Аз лично съм преминала през много първокласни обучения и сертифициращи курсове, в практиката си съм сложила хиляди конци, за да мога с увереност днес да кажа, че владея метода.

Имат ли приложение при скулптурирането на тяло?

Освен с успехите си във фейслифтинга можем да се похвалим с отлични резултати в зони шия, корем, вътрешна част на ръцете и бедрата, дупето. Апаратни стягащи и отслабващи процедури с лазер или радиочестота, комбинирани с конци, могат да доближат максимално фигурата до идеалното.

Повече информация: http://hillclinic.com/hil-klinik-veche-s-tsentar-za-mezokontsi-kontsi-s-lifting-efekt/

X