Напишете дума/думи за търсене

Начини да запазим цвета на боядисаната коса

Редовното боядисване на косата уврежда сериозно структурата на косъма и въпреки това е неизбежно за повечето дами, особено когато започнат да никнат издайническите бели косми. Важно е да боядисваме косата възможно най-рядко. Това е възможно, ако знаем как да запазим цвета на боядисаната коса по-дълго. Ето няколко съвета за това:

Грижете се за здравината на косата си

Здравата коса понася по-добре химическите съставки в боята и задържа за по-дълго цвета. Затова редовно нанасяйте балсам след измиване и веднъж седмично – маска. Може да си набавите и масла за коса, както и да си правите домашни маски.

Боядисвайте върху мръсна коса

Това правило е известно още от времето на нашите баби, но имаше един период, в който бе развенчано като мит. Напротив. Важно е косата да не е мита поне няколко дена, преди да я боядисате.

Избягвайте честото миене на косата

Водата отмива цвета, затова опитайте да миете косата си два пъти на десет дена, не по-често. Ако това е проблем за вас, купете си сух шампоан, който да използвате между две измивания.

Никога вряла вода

Дори да обичате да се напарвате под душа, ако искате да имате дълготраен и блестящ цвят на боядисаната си коса, забравете за врялата вода.

Пазете се от слънцето

Боядисаната коса трябва да носи шапка и през зимата, и през лятото. Освен това както се грижите за кожата си и я предпазвате от вредните влияния на слънцето, по същия начин трябва да го правите и за косата. Съществуват специални продукти със SPF защита, не ги пренебрегвайте, при това целогодишно.

Използвайте специализирани продукти

Най-важно е веднага след боядисването да положите маска или балсам за боядисана коса, но би било най-добре, ако целомесечно ползвате само такива продукти. Дори в стилизиращите серии може да откриете такива.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X