Напишете дума/думи за търсене

Внимавайте с миенето на косата

През зимата едни от най-актуалните проблеми, свързани с косата, е натрупването на статично електричество. Без значение дали косата е къса или дълга, права или къдрава, суха или мазна – наелектризирането е неизбежно.

Причината са допирането й до различни предмети и материи и сухият топъл въздух.

За да се преборим с това неприятно усещане, е необходимо внимателно да хидратираме косата.

Експертите съветват в студените месеци да не пренебрегваме маските и балсамите. Ако ползвате шампоан 2 в 1, през зимата по-добре преминете на отделни продукти за коса, в състава на които присъстват хидратиращи компоненти.

Дори и в балсамите за мазни коси има овлажняващи компоненти. Не мийте косата си всеки ден, а през ден, тъй като при честото измиване скалпът губи естествената си защита, а това прави косата по-възприемчива към статичното електричество.

Ако косата ви е повредена, боядисана или химически обработвана, допълнително използвайте възстановяваща маска. След като нанесете маската, изчакайте 10-15 мин, за да може активните съставки да проникнат в структурата на косъма, а не просто да останат на повърхността. Добре е продуктите за коса, които ползвате, да съдържат масла от кокос, жожоба или маслина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X