Напишете дума/думи за търсене

Побеляла и красива? И още как

Може би сте в края на 30-те си години или на 40-те и вече имате първите сребърници в косите. Флиртуват безсрамно около слепоочията и крещят в ушите ви онова, което и без друго знаете. На път сте да открехнете вратата на втората си младост. Не че не сте подготвени за тази изненада. Но когато броят на предателите в сиво тръгне нагоре, настроението и самочувствието закономерно потъва надолу. Не стигат камбанките на бръчките, лумбагото, радикулита, артрита и плексита, които ви подсещат на къде вървят нещата с първата ви младост, ами сега и този удар под кръста от природата – белите коси.

Едва ли има жена, която да е очарована от тяхната поява. Повечето дами дават всичко от себе си да ги прикрият, но има и такива, които успяват да се сприятелят с побеляването и не се страхуват даже да го подчертаят.

Бялата коса може да бъде красива

И доказателствата за това продължават уверено да дефилират с гриви в цвят сребро по червения килим чак до алеята на славата. Когато косата е здрава и обгрижена, бялото е просто цвят в тон с тоалета или със самочувствието.

Косата се променя с възрастта не само по отношение на оцветяването. Освен че губи меланина, в следствие на което преминава в сивата гама на палитрата, става суха, трудно управляема и повече зависима от влиянието на външната среда. И има нужда от специални грижи.

Подхранването и правилния избор на продукти е от съществено значение. За честа употреба изберете шампоан , който хидратира добре и е безцветен. Веднъж седмично може да използвате специализиран - за сребристи и бели коси. Добре е да има и UV защита. Така ще избегнете вероятността косата ви да придобие тен от слънцето в жълтеникави отенъци или да „попие” от цвета на шампоана, който ползва дъщеря ви.

Подлагайте косата си на дълбоко хидратиране редовно и избягвайте прекалено честото миене. Хлорът във водата не е добър приятел на бялата коса.

Сменете прическата

Бялата коса изглежда по различен начин от черната, дори от русата, когато е дълга или къса. Не очаквайте любимата прическа от години да е също толкова ефектна и прилягаща на сребристата ви грива. Намерете подходящата за новата си визия и не жалете ножицата на фризьора. Колкото повече махнете от дължината на косата, толкова по-изискано и младолико ще изглежда. Ако решите, може да подсилите естествено-сребристия си цвят с боядисване в металиковата гама.

Обърнете внимание на гардероба си

Неписаното правило е, че побелялата коса се разбира особено добре със сребристи тоалети и бижута. Потърсете дали ви се намират в дрешника и ако не, пожертвайте част от бюджета си за каузата. Комплиментите ще ви се отплатят за финансовото разточителство.

И не забравяйте, бялата коса не означава стара коса. Стара я прави начинът, по който се грижите за нея и самочувствието с което я носите. Възрастта в случая е без значение. Цветът още по-малко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X