Напишете дума/думи за търсене

Прическата на мечтите ни в 5 прости стъпки

Няма как да не ви се е случвало поне веднъж – искате една прическа, а получавате нещо съвсем различно. Разочарованието след посещение във фризьорския салон е в състояние да развали настроението ни минимум за седмица напред – или докато свикнем с образа си в огледалото. Идеалната прическа всъщност е резултат от правилната комуникация между фризьор и клиент. За целта ви предлагаме 5 прости стъпки към бъдещата ви успешна прическа.

Носете снимка

Ако отивате във фризьорския салон не само за да подрежете краищата на косата си, помолете коафьора да ви консултира и обсъдете с него прическата си. Имайте предвид, че фризьорите обикновено обичат клиентите им да носят снимки с няколко варианта на предпочитаната от тях подстрижка, което ще даде обща представа за вкуса и желанията им.

Бъдете реалисти

Експертите са категорични, че главата и косата са неповторими при всеки човек, също както пръстовите отпечатъци. Ако има звезда с подобна на вашата структура или цвят на косата, това е добре, но така или иначе, няма да получите абсолютно идентична прическа.

Имайте предвид също, че външният вид на знаменитостите е плод на екипна работа на множество специалисти, включително и на осветление, фотошоп и други „специални“ ефекти. Тоест, в реалния живот прическата на звездите вероятно не изглежда по същия начин, както на фотографията. Затова непременно помолете фризьора да ви даде представа за реалистичната картина на желаната от вас прическа, преди да пристъпи към действие с ножицата.

Поставете ясни граници

Преди да започнат да ви подстригват, отчетливо и ясно отбележете своите желания и ограничения – например, покажете нагледно каква дължина на косата искате.

Когато обяснявате, използвайте ръцете си, а не само гласа си

В салона е важно да помните, че всеки човек има своя гледна точка и едни и същи думи може да бъдат разбрани по различен начин от двама души. Например, дължина „до раменете“ може да се изтълкува различно от клиента и от фризьора. За да се застраховате от неприятни изненади, покажете с ръце всичко, което искате да видите на главата си след завършване на подстригването.

Намерете своя салон и своя коафьор

Има различни типове салони и фризьори – такива, които са се специализирали в бързи прически „на конвейр“, и други, които занимават с по-сложна и творческа работа. Съберете и мнения от познати, но не им се доверявайте сляпо. А когато откриете „своя“ коафьор, ходете само при него, за да сте сигурни в успешния резултат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X